Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2948 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

kótování v řezech zemních těles

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: kótování v řezech zemních těles
    Zasláno: 22.bře.2017 v 14:24
Zdravím
Pro změnu bych měl dotaz na kotování v řezech zemních těles, kdy se mi jeden přímý úsek ve stabilním sklonu (i vodorovný) okótuje x zřetězenými "kótami" místo jedné od-lomu-k-lomu. Totéž je i u popisů výšek a sklonů. Kopíruje to vrcholy pline řezu, vzniklé pravděpodobně na hranách trojúhelníkové sítě zemního tělesa.
Hledal jsem, zkoumal, kde by se to dalo nastavit - ale nepovedlo se

Máte někdo řešení ? Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1440
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 14:32
Zdravím Vás dnes ještě jednou,
bohužel s tím nejde nic moc dělat. Civil v příčném řezu popisuje všechny segmenty vznikající z průsečíků triangulace a popisuje každý segment. Trochu pomůže popisky vyčistit přes tzv. faktor "odplevelení" = odstranění nadbytečných bodů a určení nějaké rozumné vzdálenosti...

Nebo jít na HTU přes koridory...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 14:52
Děkuji za informaci.
Takže jsem tušil správně ... Kde bych prosím našel to odstranění nadbytečných bodů?

Přes koridory - to je zajímavá myšlenka, ale nedovedu si představit realizaci - zvláště v případě několika různých výškových úrovní v jednom řezu, ale i podélně  (jinde, než v "niveletě")... Příčně si jakžtakž cílování představit dovedu, ale v podélném směru už ne
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1440
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 15:10
Najdete ho v nastavení sady popisků v příčných řezech povrchu
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 3054/plevel.png

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2017 v 15:30
No přesně tam jsem to zkoušel. Ale protože tam mám "bodů" a ne "vrcholů" a hlavně protože to kótu kratší, než je nastaveno, vypustí - tudíž tam je díra a ne, že se sousední kóta prodlouží - jsem se raději zeptal, jestli to nehledám jinde
No nic, i slepé uličky je nutno prozkoumat
Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6584:Klopení pláně zemního tělesa v AutoCAD Civil 3D.
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 7881:VIPKlopení zemní pláně s inflexním bodem na trase.
Tip 10610:Jaká rizika hrozí při kopírování Civil objektů přes Schránku?
Tip 8510:Jak vypočíst objem vodní nádrže nebo zádržný objem poldru?
Tip 7268:Jak vytvořit 3D těleso ze série profilů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.