Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2970 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výšky z textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MatrO07 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.zář.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2013 AutoCAD CIVIL
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MatrO07 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výšky z textu
    Zasláno: 18.dub.2017 v 17:02
Zdravím všechny,
< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
potřeboval bych 2D text převést do 3D, běžný postup nefunguje (Upravit-> Povrch -> Výšky z textu...) protože v poli obsah ve vlastnostech textu není jen výška ale nějaký další text, viz obrázek...
Díky všem za odpovědi...

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51575/vlastnosti.jpg


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2013 AutoCAD CIVIL
Stav: Offline
Bodů: 994
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 21:37
_DATAEXTRACTION je nepochybně legitimní cesta a rozhodně není o tom, že "budete muset". Jen nezapomeňte dat bod zarovnání textu na výchozí "Levý". Používám to docela rád, páč ikdyž vyžaduje více kroků, tak si to můžete v excelu krásně zkontrolovat, a do civilu to pustit už v cajku. Jistě že to jde i v tom civilu, ale excel je excel - v tom umí každý!

Každopádně lze najít na netu spoustu utilitek na opravu takových výšek... a když se nechce hledat, nechá se to celkem jednoduše napsat... Takže jedna pro vás. Jak použít LISP... google napoví.

(vl-load-com)

(defun c:FixTextHeights (/ ss ed i)
  
  (if (setq ss (ssget '((0 . "*TEXT"))))
    (repeat (setq i (sslength ss))
      (setq ed (entget (ssname ss (setq i (1- i)))))
      (if (wcmatch (cdr (assoc 1 ed)) "#*")
(entmod (subst (cons 1 (rtos (atof (vl-string-translate " ," ".." (cdr (assoc 1 ed)))) 2 2)) (assoc 1 ed) ed)))))
  (princ)
)


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Online
Bodů: 1396
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 17:11
Dobrý den,
to je formátování MTEXTu. Zkuste Mtexty převést rozbitím na DTEXT, případně použijte nějaký lisp na odstranění formátování.

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
MatrO07 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.zář.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2013 AutoCAD CIVIL
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MatrO07 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 17:22
Dobrý den,< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
tak rozbitím se sice MTEXT převedl na text ale, převod do 3D stejně nefunguje...
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 51575/vlastnosti_2017-04-18_17-22-44.jpg

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Online
Bodů: 1396
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 17:25
Nemáte tam desetinnou tečku ale mezeru. Zkuste nahradit mezeru za tečku nebo použít naši funkci z Civil Tools pro převod textů.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
MatrO07 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.zář.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2013 AutoCAD CIVIL
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MatrO07 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 17:33
Ještě jeden problém, nahradí to i mezeru na konci tečkou takže pak jeto "234.32."< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Online
Bodů: 1396
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 21:09
To není problém. Funkce z našich Civil Tools si s tím poradí. Pokud je nemáte, budete muset přes příkaz EXTRDATA dostat texty např. do Excelu a úpravu udělat tam.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 994
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2017 v 21:37
_DATAEXTRACTION je nepochybně legitimní cesta a rozhodně není o tom, že "budete muset". Jen nezapomeňte dat bod zarovnání textu na výchozí "Levý". Používám to docela rád, páč ikdyž vyžaduje více kroků, tak si to můžete v excelu krásně zkontrolovat, a do civilu to pustit už v cajku. Jistě že to jde i v tom civilu, ale excel je excel - v tom umí každý!

Každopádně lze najít na netu spoustu utilitek na opravu takových výšek... a když se nechce hledat, nechá se to celkem jednoduše napsat... Takže jedna pro vás. Jak použít LISP... google napoví.

(vl-load-com)

(defun c:FixTextHeights (/ ss ed i)
  
  (if (setq ss (ssget '((0 . "*TEXT"))))
    (repeat (setq i (sslength ss))
      (setq ed (entget (ssname ss (setq i (1- i)))))
      (if (wcmatch (cdr (assoc 1 ed)) "#*")
(entmod (subst (cons 1 (rtos (atof (vl-string-translate " ," ".." (cdr (assoc 1 ed)))) 2 2)) (assoc 1 ed) ed)))))
  (princ)
)


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.