Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3890 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Publish

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Publish
    Zasláno: 19.dub.2017 v 10:31
Dobrý deň,
rád by som sa informoval, či je možné vytlačiť jedno PDF (formou dwg to pdf) cez Publish s tým, že sa v popiske každého výkresu automaticky doplní správna veľkosť výkresu, dátum (kedy sa to tlačí) a mierka (podľa výrezu vo výkrese) - to všetko mám poriešené cez Field.
Ale keď to dám všetko vytlačiť cez Publish, tak mi pri A4-kových výkresoch doplní do popisky A3.
Vie mi s tým niekto poradiť, čo zmeniť, poprípade upraviť?

A ešte jedna, taká asi pre niekoho banálna vec, ako si nastavím osy ukazovateľa (myši) aby pokračovali do nekonečna? Teraz je krížik (so štvrocom uprostred) určitej veľkosti.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1109
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2017 v 10:45
K poslední otázce - velikost kurzorového kříže určuje systémová proměnná "CURSORSIZE" - nastavuje se v procentech velikosti obrazovky, takže pro délku "od vidíš do nevidíš" zadejte velikost 100
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2017 v 11:04
ĎakujemClap
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 643
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2017 v 11:10
Dobry den,
k otazce ohledne Field's... Mate nastaveno, jak (kdy) se maji pole aktualizovat promena FIELDEVAL...? Zkuste ji dat na 32 a zkusit Publish znovu.

Jinak bude asi nejrychlejsi, kdyz jedno DWG s temi Field-ama prilozite sem na CADForum...
Zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2017 v 12:41
Asi to bude fakt rýchlejšie takto. Výkresy som trochu zjednodušil. Tá 32 sa mi nedá nastaviť - max 31
A keď sme už pri tom, dá sa nastaviť automatické číslovanie strán?

Len čo sa týka výkresu (A3 alebo A4) - Tak to som nastavoval v tlačiarni aby nevypisovalo celý rozmer do políčka "VÝKRES"


Připojené souboryzipuploads/10644/Desktop.zip
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 643
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2017 v 13:56
Jojo, tech 32 jsem strilel z hlavy... 31 je spravne...
Zkousim Vas soubor a mate pravdu... vsude to dava velikost A3 resp., predpokladam, hodnotu zadanou v prvnim Layoutu (ze trech)... Zkousel jsem v AutoCADu 2016 a 2014...
Zkusim jeste neco a dam vedet
...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 643
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2017 v 12:19
Dobry den,
zkousel jsem nasledujici ale vsechno bohuzel neuspesne :( :
  • udelal jsem novy vykres a nadefinoval stejna pole jako mate Vy (to z duvodu, ze to Vase DWG neni "prave" DWG, ale z nejake jine aplikace pracujici s pseudo DWG souborama...) - Publish dopadl stejene spatne
  • vyrobil jsem atributty pro pole "Papersize" a zkusmo i pro "PageSetupName", ty jsem pospojoval do bloku - vysledek stejny - publish si bere obje hodnoty pouze od prvniho layoutu a pak je opakuje u vsech dalsich...
  • vyrobyl jsem novou Sadu Listu, do ni naimportoval layouty, vybral listy, poslal je na publish - vysledek stejne spatny!
  • ...
Tak se asi jedna o bug - nebo se toto pouziva nejak jinak (otazka pro zkusenejsi cleny fora)???

Tusim, ze se podobna vec uz tady na foru nekdy resila... tykalo se to velikosti papiru nebo podobne...

Osobne bych Vam doporucil pouzivat Sadu Listu ... je to trosku prace navicale ma to vyhodu ze si tam muzete navolit nekonecne mnozstvy parametru, ktere chcete mit v razitku (a i jinde), kdyz je to uz jednou vyrobene, dobre se to edituje (bez otevirani DWGcek - coz nekdy muze dobu trvat), ... ...

Kdybyste potrebovali se SheetSetama pomoct, dejte vedet, popripade se podivaejte na prirucku od kolegy PepyR... 

Zdravim
JASponza

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2017 v 12:48
Původně odeslal(a) splonk splonk napsal(a):

Dobry den,
zkousel jsem nasledujici ale vsechno bohuzel neuspesne :( :
  • udelal jsem novy vykres a nadefinoval stejna pole jako mate Vy (to z duvodu, ze to Vase DWG neni "prave" DWG, ale z nejake jine aplikace pracujici s pseudo DWG souborama...) - Publish dopadl stejene spatne
  • vyrobil jsem atributty pro pole "Papersize" a zkusmo i pro "PageSetupName", ty jsem pospojoval do bloku - vysledek stejny - publish si bere obje hodnoty pouze od prvniho layoutu a pak je opakuje u vsech dalsich...
  • vyrobyl jsem novou Sadu Listu, do ni naimportoval layouty, vybral listy, poslal je na publish - vysledek stejne spatny!
  • ...
Tak se asi jedna o bug - nebo se toto pouziva nejak jinak (otazka pro zkusenejsi cleny fora)???

Tusim, ze se podobna vec uz tady na foru nekdy resila... tykalo se to velikosti papiru nebo podobne...

Osobne bych Vam doporucil pouzivat Sadu Listu ... je to trosku prace navicale ma to vyhodu ze si tam muzete navolit nekonecne mnozstvy parametru, ktere chcete mit v razitku (a i jinde), kdyz je to uz jednou vyrobene, dobre se to edituje (bez otevirani DWGcek - coz nekdy muze dobu trvat), ... ...

Kdybyste potrebovali se SheetSetama pomoct, dejte vedet, popripade se podivaejte na prirucku od kolegy PepyR... 

Zdravim
JASponza


Ou, tak to som Vás trochu "prehnal", mrzí ma to. Ale veľmi pekne ďakujem za informácie.
Skúsim ešte na rýchlo prehľadať fórum, či niečo o tom nenájdem, ak som zdupľoval tému, tak ma to mrzí.
Na SheetSety sa určite pozriem...
Ešte raz ďakujem

PS: Člena "RepyR" sa mi nepodarilo nájsť...


Upravil mikeborecek - 20.dub.2017 v 13:06
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2017 v 13:22
Inak zvláštne je, že keď nedám "Multi-sheet file", tak označenie výkresu "A4" alebo "A3" je správny. Ale zasa výkresy nie sú v jednom PDF ale v mojom prípade cca 14ks pdf. Teoreticky sa to dá zasa pospájať cez nejaký software do 1 PDF, ale zasa je to len nejaká "záplata" a práca navyše
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 643
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2017 v 16:15
Původně odeslal(a) mikeborecek mikeborecek napsal(a):

Inak zvláštne je, že keď nedám "Multi-sheet file", tak označenie výkresu "A4" alebo "A3" je správny. Ale zasa výkresy nie sú v jednom PDF ale v mojom prípade cca 14ks pdf. Teoreticky sa to dá zasa pospájať cez nejaký software do 1 PDF, ale zasa je to len nejaká "záplata" a práca navyše

No vidite, a to by mohlo byt voditko pro vyvojare v Autodesku... kdyby se tim chtely zabyvat...! A ono by to mozna i davalo logiku (pri hledani chyby v aplikaci)... pri Multisheet to nacte PaperSize od prvniho layoutu a pak ho opakuje i dal, u "SingleSheet" si tuto hodnotu pokazde nacita a pak ji "vraci" spravne... Zejo?

Ono, pak by se jeste nabizelo reseni, co Layout to nove DWG kam se vykres pripoji jako XREF... Tim by se Autocad prinutil aby oteviral novy ykres a (snad) i znovunacetl spravne hodnoty Papersize a Pagesetup...". To by ale, v holem AutoCADu bylo o hodne pracnejsi - ikdyz systemove spravne...

Jinak v pohode... mne osobne taky zajimalo, proc to nejde... tak jsem tomu dal par 10ek minut :).
A clen fora se jemnuje Josef Remeš => PepaR :).


Upravil splonk - 20.dub.2017 v 16:18
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2017 v 18:03
Původně odeslal(a) splonk splonk napsal(a):

Původně odeslal(a) mikeborecek mikeborecek napsal(a):

Inak zvláštne je, že keď nedám "Multi-sheet file", tak označenie výkresu "A4" alebo "A3" je správny. Ale zasa výkresy nie sú v jednom PDF ale v mojom prípade cca 14ks pdf. Teoreticky sa to dá zasa pospájať cez nejaký software do 1 PDF, ale zasa je to len nejaká "záplata" a práca navyše

No vidite, a to by mohlo byt voditko pro vyvojare v Autodesku... kdyby se tim chtely zabyvat...! A ono by to mozna i davalo logiku (pri hledani chyby v aplikaci)... pri Multisheet to nacte PaperSize od prvniho layoutu a pak ho opakuje i dal, u "SingleSheet" si tuto hodnotu pokazde nacita a pak ji "vraci" spravne... Zejo?

Ono, pak by se jeste nabizelo reseni, co Layout to nove DWG kam se vykres pripoji jako XREF... Tim by se Autocad prinutil aby oteviral novy ykres a (snad) i znovunacetl spravne hodnoty Papersize a Pagesetup...". To by ale, v holem AutoCADu bylo o hodne pracnejsi - ikdyz systemove spravne...

Jinak v pohode... mne osobne taky zajimalo, proc to nejde... tak jsem tomu dal par 10ek minut :).
A clen fora se jemnuje Josef Remeš => PepaR :).

Len zvláštne je že ostatné parametre ako názov výkresu je správny ("Konferenčný stôl", "Okrúhly stôl") aj mierka je udávaná správne.
Ďakujem za správne meno člena - pozriem si jeho príspevky... možno tam nájdem niečo čo ma obohatí :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,547 sekund.