Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3098 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadne premenovanie blokov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadne premenovanie blokov
    Zasláno: 21.dub.2017 v 12:56
Dobry den, chcem sa opytat, je mozne premenovat vsetky bloky v AutoCADe naraz s nejakou predponou alebo priponou? (napr  AAA-povodny blok, alebo povodny blok-AAA).  Ale myslim to aj pre bloky, ktore su vnorene v dalsich blokoch... (teda nie len tie, ktore viem vybrat cez quick select) A prikazom RENAME je to zdlhave, ked vo vykresu su stovky blokov, dakujem



Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 994
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 13:20
Použijte _DATAEXTRACION na vyexportování jmen bloků (pokud je už nemáte)

Udělejte se v Excelu script na násobné použití _-RENAME (s pomlčkou)
_-RENAME _B OldBlockName
NewBlockName
_-RENAME _B OldBlockName2
NewBlockName2

Nebo hledejte na netu nejaký LISP nebo jiný add on.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16013
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 13:54
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2017 v 16:18
rRename je super. presne toto som potreboval. Dakujem pekne :-)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.