Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3982 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Otocenie popisky okna

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Otocenie popisky okna
    Zasláno: 10.kvě.2017 v 13:05
Zdravim,

narazil som na jeden problem. popisujem vysku parapetu a okna pomocou window tag-u a kym som mal kolme steny tak bolo vsetko v poriadku. mam ale jednu stenu ktora je sikma a ked na nu dam tag tak ho neviem nijakym sposobom otocit. tak aby bol rovnobezne s kotou. Ked vypnem Align with component v rodine tag-u tak mam moznost ho otocit vertikalne a horizontalne co ale neriesi problem. Potom som skusal aj vlozenie label-u do group-y s ciarami a okotovat uhol + pridat parameter. pri tejto variante sa text sice otacal ale strasne nepredvidatelne a nedalo sa to vobec pouzit. Mozno som niekde spravil chybu popripade poznate iny sposob ktorym by som to spravil aby popis bol stale zivy? Dakujem.

pridavam sem aj tag aj podobnu situaciu aku mam v prijekte plus screenshot priamo z projektu kde to mam momentalne napisane ako text.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63129/Foto_projektu.PNG


Připojené souboryrfauploads/63129/Popiska_okna_.rfa

Paly S.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 13:09
To je chyba, která se táhne už léta a zatím není odstraněná. 
Jinak si kolegové udělali několik popisek podle úhlu stěny a s nimi tyto stěny popisovali.
Zpět nahoru
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2017 v 14:15
Obaval som sa niecoho podobneho. Dakujem za odpoved .-)
Paly S.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2017 v 07:46
Nu, já to řeším pomocí funkce z CCtools, která mi dělá výšky oken a parapetů automaticky (není to samostatná popiska) a tam mi to funguje i v případě šikmých stěn.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/CCtools_Vyska_otvoru_Sikma_stena.png




Upravil PepaR - 13.kvě.2017 v 07:55
PepaR
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:01
Tak jsem si to teď zkusil na R2017.2 a tam se chová ta popiska správně, ten problém se objevoval u RCP pohledů, ale i tam už je teď rozpiska správně natočená. Tak se zdá, že to je opravené.
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:18
Dobrý deň,
popiska sa chová korektne aj v starších verziách Revitu, správne natočenie je ale nutné definovať zakliknutím premennej "Otočit s komponentou" v dialogu Kategorie a parametry rodiny.
Viď krátka videoukážka napr. zo staršieho Revitu 2016:


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:27
Popiska se nechovala standardně v RCP, to bylo hlášeno jako chyba už dávno, v klasickém půdorysu se chovala normálně.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 172
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:51
Taky jsem to řešil...v revitu 2014.

Nechal jsem to být, nebyl čas na hrdinství.

Na stavbě si s tím poradili .

;)

Sonicer - Revit beta tester
BimRvt.cz
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 13:51
V tom RCP pohlade máte na mysli Reflected Ceiling Plan - Pudorys stropu (pohled na strop) ? Akurát si to skúšam napr. v Revite 2016 - so zaškrtnutou premennou "otočiť s komponentou" a stále sa mi to tead natáča korektne. Ked si to skúšam aj v Konštrukčním pudorysu - pohled Dolu, pohled Nahoru stále to vypadá OK.


Alebo mi niečo uniká?

Vďaka
Zpět nahoru
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 14:07
Zdravim,

vidim ze sa tu rozbehla debata. Mojim problemom je este jedna vec a to ze ja mam Read Convention nastavene na Left, then up a to z toho dovodu ze ja ten objekt otacam na sheete o 90 stupnov a potrebujem aby koty boli v tom spravnom smere. a vtedy sa ta popiska nevykresluje spravne.
Paly S.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 15:50
Původně odeslal(a) martin.biras martin.biras napsal(a):

V tom RCP pohlade máte na mysli Reflected Ceiling Plan - Pudorys stropu (pohled na strop) ? Akurát si to skúšam napr. v Revite 2016 - so zaškrtnutou premennou "otočiť s komponentou" a stále sa mi to tead natáča korektne. Ked si to skúšam aj v Konštrukčním pudorysu - pohled Dolu, pohled Nahoru stále to vypadá OK.


Alebo mi niečo uniká?

Vďaka
Neuniká, teď mi to taky funguje i v 2016, přitom v jednom projektu jsme se s tím natrápili a vůbec to nešlo, a to jsme zkoušeli opravdu všechno. Zkusím to dohledat, ale je to vcelku jedno, teď to funguje.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 15:53
Původně odeslal(a) suuubo2205 suuubo2205 napsal(a):

Zdravim,

vidim ze sa tu rozbehla debata. Mojim problemom je este jedna vec a to ze ja mam Read Convention nastavene na Left, then up a to z toho dovodu ze ja ten objekt otacam na sheete o 90 stupnov a potrebujem aby koty boli v tom spravnom smere. a vtedy sa ta popiska nevykresluje spravne.
Nepomohlo by spíše nastavení projektového severu? Nebo je půdorys komplikovaný? Nebo natočení ořezové hrany půdorysu už v pohledu a neotáčet na sheetu?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2017 v 15:58
Původně odeslal(a) sonicer sonicer napsal(a):

Taky jsem to řešil...v revitu 2014.

Nechal jsem to být, nebyl čas na hrdinství.

Na stavbě si s tím poradili .

;)

Díky, ještě nezapomínám, ale rychle stárnu :-) Byl to R2015...
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2938
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 08:44
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Nu, já to řeším pomocí funkce z CCtools, která mi dělá výšky oken a parapetů automaticky (není to samostatná popiska) a tam mi to funguje i v případě šikmých stěn.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/CCtools_Vyska_otvoru_Sikma_stena.png


Pepo, běží to jako reaktor - změna okna se hned projeví v hodnotě, nebo je to na tlačítko - celý model se přepočte?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5820
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2017 v 14:08
Změna se okamžitě projeví, není třeba tlačítka. Funkčnost je vidět např. na videu CCtools – Výška otvoru.

Upravil PepaR - 16.kvě.2017 v 16:39
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9925:Jak vytvořit kóty oken s výškou otvoru a parapetu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.