Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4362 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Křivky s co nejméně body

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rothstein Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.kvě.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
COREL
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rothstein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Křivky s co nejméně body
    Zasláno: 11.kvě.2017 v 12:14
Dobrý den, mám dotaz jak připravit ideálně data pro laser. Řežeme na laseru modely a stává se nám, že nám zákazník dodá data v pdf a objekt nebo linka je tvořena nekonečně mnoha body a laser to nezvládá a při každém bodě se vypne a zase sepne. Je nějak možné tuto linku upravit do linky s co nejméně body, abych neporušil tvar? Např. v programu Corel to jde, ale bohužel vždy s jednou linkou, nelze označit více linek najednou. Dokázal by někdo poradit v jakém programu toto upravit, případně jak to udělat v corelu? Popřípadě co mám požadovat po zákazníkovi, jaký tip linky má použít při kreslení?
Děkuji Pepe 
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 737
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 12:35
Dobry den,
sice rezani na laseru vubec nerozumim, ale na to PDFko se vam muzu podivat... myslim ze Adobe Illustrator by s s tim mnohobodovymi carami poradil... Neumim ale zarucit presnost! Illustrator to udela, ze "na oko" neni nic videt... nevim ale jak je to doopravdy...

A co se tice pozadavku na kresleni. Obrys by mela asi vzdy tvorit JEDNA krivka poskladana z useku rovnych a obloukovych... bez zbytecnych mezibodu...

Tak dejte vedet...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 13:22
Problém je v typu souboru- pokud je vektorový, tak je křivka popsána matematickou funkcí a je spojitá. Pokud je soubor rastrový, tak je to shluk bodů. Vektorové formáty se typicky generují z CAD programů a prakticky všechny umějí ukládat ve formátu dxf (univerzální přenosový formát pro 2D). Bohužel formát pdf může být jak vektorový (pokud je exportován z CAD programů) - s tím asi problém mít nebudete, ale i rastrový (např. naskenovaný výkres). Nevím, zda se to dá poznat (tedy zda ve vlastnostech souboru je informace o typu dat).
První rada - vyžádejte si od zákazníka data ve formátu dxf,
pokud je to neschůdné, tak si vzpomínám, že v době převodu ručně kreslených výkresů do elektronické podoby jsme používali vektorizační programy, které dokázaly naskenované rastrové čáry převést na vektorové křivky - dlouho jsem to už nedělal, ale existuje AutoCAD Raster design - ten by to možná mohl umět (otázka na pány z CAD Studia)
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
rothstein Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.kvě.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
COREL
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rothstein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 13:33
data máme vektorová, problém je ten, že objekt je tvořený zbytečně mnoha body cca 200. V corelu je funkce vyhladit křivku, kdy z 200 bodů to dokáže stáhnout např na 20 bodů bez zkreslení objektu. Bohužel tato funkce nejde udělat hromadně pro celou plochu ale vždy pouze pro jeden objekt. Hledám program, v kterém by to šlo udělat, děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 13:58
Křivky můžete zjednodušit i nástroji AutoCADu - viz např.:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rothstein Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.kvě.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
COREL
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rothstein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 14:05
toto by bylo dobré, ale já bych potřeboval něco pro hromadnou úpravu všech objektů. Bohužel mám velké množství dat a nelze upravit jednotlivě. 

Dostal jsem ale odpověď od "Splonka", kde v programu Adobe Illustrator lze udělat hromadně - Object -> Path -> Simplify…
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16640
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2017 v 14:39
Ano, přesně stejně funguje např. ten zmíněný Overkill v AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3830:VIPPokus o svázání Xrefu nahlásí NEPLATNÉ (INVALID) nebo "nejde svázat".
Tip 4307:Jak ovlivnit řádkování textu a odstavcového textu v AutoCADu?
Tip 1233:VIPZůstávají mi viditelné tečky - definiční body kót i když vypnu hladinu kót. Co s tím?
Tip 6555:Vektorizace vrstevnic ze skenované mapy.
Tip 6407:K čemu slouží soubory MMS v Civil 3D 2009?
Tip 5882:Jak změřit vzdálenost (staničení) bodu na křivce?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.