Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3542 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

přímka do nastavené vrstvy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: přímka do nastavené vrstvy
    Zasláno: 18.kvě.2017 v 14:30
Dobrý den,
je nějaká možnost, jak přiřadit novou přímku (polopřímku), nebo multiodkaz do konktrétní vrstvy, jako je tomu např u kót, nebo šraf pomocí systémové proměnné DIMLAYER (HPLAYER) Autocad LT 18??
Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16317
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 14:34
Myslíte automaticky? Ve verzi LT ne. V plném AutoCADu snadno pomocí FLAY. V LT snad jen úpravou (kopií) příkazu v ribbonu, doplněním nastavení hladiny před samotný kreslicí příkaz.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 15:05
Teď trochu tápu -- palety v LT nejsou?

Edit: Tak i LT by mělo mít palety. A řekl bych, že tyto jsou právě ten správný nástoj pro takovéto definice.
Koukněte na video...


Upravil johny - 18.kvě.2017 v 15:37
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 15:55
Děkuji za reakci,
ano palety tam jsou, ale bud zabírají moc místa a vejde se tam málo ikon, nebo při schovávání zdržují. Kvůli rychlosti používám styl Classic a mám vytažených cca 70 nejčastěji používaných ikon, tak jsem chtěl aby mi to fungovalo i odsud, jako právě ty šrafy a osy u nichž je možnost to nastavit systémově.
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 15:57
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Myslíte automaticky? Ve verzi LT ne. V plném AutoCADu snadno pomocí FLAY. V LT snad jen úpravou (kopií) příkazu v ribbonu, doplněním nastavení hladiny před samotný kreslicí příkaz.


toho jsem se bál, ale děkuji za odpověď
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 16:56
No, v dnešní době širokoúhlých monitorů by mohl mít jeden jiný názor.
Každopádně to co navrhuje pan Michl v druhé části jeho odpovědi je samo proveditelné i pro obyč nabídky. Jen to má tu nevýhodu, že se nedá nějak rozumně tu hladinu po použití příkazu zas vrátit na tu původní aktuální... což palety umí krásně.
Zpět nahoru
mogocz Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCADLT2018
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mogocz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2017 v 17:41
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

No, v dnešní době širokoúhlých monitorů by mohl mít jeden jiný názor.
Každopádně to co navrhuje pan Michl v druhé části jeho odpovědi je samo proveditelné i pro obyč nabídky. Jen to má tu nevýhodu, že se nedá nějak rozumně tu hladinu po použití příkazu zas vrátit na tu původní aktuální... což palety umí krásně.


to by samozřejmě mohl a nikdo by mu to neměl za zlé 😊 palety fungují jistě výborně, bohužel jsem hledal ještě něco jiného. Díky moc
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6919:VIPUskakující konstrukční čáry při uchopování v Mechanical.
Tip 4200:Jak v AutoCADu najít průsečík přímky a 3D plochy?
Tip 7719:VIPŘešení problému s nastavením pořadí kreslení objektů v DWG.
Tip 5045:VIPDialog příkazu Správce hladin nefunguje - skončí na Fatal Error.
Tip 10572:Nastavení tlouštěk čar u jednotlivých vrstev stěny.
Tip 8004:Revit - rozdělení komponent na vrstvy.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,234 sekund.