Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6153 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autocad Civil 3d napojení na návrhovou linii šablo

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ancoska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.čer.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ancoska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autocad Civil 3d napojení na návrhovou linii šablo
    Zasláno: 26.kvě.2017 v 13:09
Zdravím všechny,
dostali jsme se k zajímavému problému, který jistě pro Vás problémem nebude :-). Máme určitý povrch, ve kterém je zaneseno silniční těleso. Poté tvoříme koridor založený na šabloně z klasických modrých sirek. A potřebovali bychom zacílit svah sirkou na linii hrany příkopu, pokud mi rozumíte. Ideálně jsem myslela, že si udělám v hraně příkopu návrhovou linii a na tu pak zacílím nějakou sirku. Žádnou takovou sirku jsem zatím nenašla.  Poradíte mi, prosím, jak docílím zacílení na hranu příkopu?

Děkuji. 

A.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2017 v 13:28
Zdravím do Ostravy,
Rádi Vám pomůžeme, ale sneslo by to nějaký obrázek..Jinak určitě něco vymyslíme. Dál bych rád upozornil, že s těmito dotazy už můžete psát přímo na náš Helpdesk.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Ancoska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.čer.2012
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD 2012, AutoCAD Civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 60
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ancoska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2017 v 13:59
Díky za super-rychlou odpověď. Nakonec jsme na to přišli, bylo třeba použít sirku "NapojeníOdsazeníAVýška" a zacílit na tu linii, takže problém vyřešen. Příště už na Helpdesku na viděnou. 

A.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2017 v 14:13
Stejně tak můžete použít i NapojeníŠířkyaSklonu. Ta má výhodu, že ji lze zrcadlit.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6502:Snížený obrubník silnice pro vjezd nebo přechod pro chodce.
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 6620:Nedokumentovaný příkaz pro vyhledání překrývajících se Civil objektů.
Tip 10829:Jak nastavit přesnost (počet desetinných míst) pro výpis „Návrhové linie koridoru“?
Tip 8949:Jak převést 3D objekty Civil3D na autocadovské 2D entity?
Tip 10729:Oprava chyb v návrhových liniích v AutoCAD Civil 3D 2016.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.