Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3122 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Text s číselným přírutkem

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rm_Jirasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 28.čvc.2014
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rm_Jirasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Text s číselným přírutkem
    Zasláno: 05.čer.2017 v 08:41
Ahoj,
nemáte někdo typ, jak rychle a efektivně vytvořit 254 textů? Jedná se mi o číselné označení buněk pro regálové pozice. Potřebuji vytvořit buňku s textem T1, T2, T3, ..., T254 tak aby každý text byl samostatný. Pozici bych ručně přesunul, jelikož tam žádné pravidlo není.
Existuje možnost to ručně přepsat, ale příjde mi to zdlouhavé.
Předem děkuji
Roman
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2018LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 574
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 08:59
Na číslování zásuvek používám LTextension od CAD studia, kde je funkce "autonumber" ... k zásuvkám si rozkopíruju jeden text, v autonumber si nastavím číslování a pak všechno v požadovaném pořadí oklikám ... funguje to ale pouze na text.
Ve Vašem případě bych si třeba číslování nastavil na 9999xxx a na závěr bych vyhledal v textu 9999, které bych nahradil tím "T"
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2018
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015 , AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 09:02
Zdrávím,
i v EXPRESS nástrojích je číslování ... Umožňuje leccos.
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
rm_Jirasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 28.čvc.2014
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rm_Jirasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 10:12
Děkuji za tip, již se mi to podařilo. Nakonec pomocí příkaztu "TCOUNT", který je v express nástrojích jsem dohledal i video na youtube, kde je vše nádherně zobrazeno.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 11:23
Pokud jsou to atributy, bude možná pohodlnější InsertC - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
Stav: Offline
Bodů: 664
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2017 v 12:08
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Pokud jsou to atributy, bude možná pohodlnější InsertC - viz:
... a s patecni aktualizaci.. ze to ted umi i "fence" (cislovani podle krivky), je to uz hooodne dobry nastroj!!!

Děkujeme!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11243:Štítky s pořadovými čísly - sestava očíslovaných štítků pro vypalování.
Tip 4787:Bílý text na tmavém pozadí.
Tip 961:VIPText ve výkresu nebo kóty jsou po editaci najednou tištěny tence (tenčeji než jiné).
Tip 7083:VIPJak přepsat kótu Revitu numerickou hodnotou?
Tip 6139:Text podél křivky v Inventoru.
Tip 6110:VIPNedokumentovaný příkaz Express Tools pro nečitelný text.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.