Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2720 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkres- problém zobrazení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 804
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hoboj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkres- problém zobrazení
    Zasláno: 28.čvc.2017 v 09:53
Zdravím, 
mám problém se zobrazením názvu výkresu, který je jiný, než název souboru a název razítka viz.obrázek

místo DIN by mělo být 3_7_24_32_10 . 

Díky za rady a nápady.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6128/drawing.JPG Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 6128/drawing2.JPG


Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 09:59
Je skutečně název IDW souboru na disku jiný než ten v titulku? Stále nebo jen do provedení nějaké akce (aktualizační)? Jinak výkres se samozřejmě může jmenovat nezávisle na v něm zobrazených součástech a sestavách (těch může být mnoho).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 804
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hoboj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 10:10
Stále, i po přeuložení zůstane v prohlížeči zapsán DIN, i když číslo výkresu v pop. poli je jiné i cesta k soboru je jiná... 

Je možné, že je to z důvodu stažení z product streamu a provádění následných změn bez product streamu?

Na okraji výkresu mám nastavenou přímou cestu viz. obrázky, ta se změní.  

Díky 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6128/drawing3.JPG


Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 10:18
Název v titulku je synchronizován s názvem "top" uzlu ve stromu browseru - zkuste jej (pomalé kliknutí) upravit/přejmenovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 804
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hoboj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 10:21
To samozřejmě vím, ale potřebuji najít příčinu, ne opravovat následek, jestli mi rozumíte. 

Nejedná se totiž o jediný případ. 

Děkuji
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 10:50
Ten problém je mi povědomý. Určitě jsem se s tím také párkrát setkal, ale je to natolik zřídka, že jsem se tomu zatím nesnažil přijít na kloub.
Mám dojem, že k tomu došlo po nějakém přejmenování, ale opravdu si už podrobnosti nepamatuji. Nicméně důvod tohoto chování by mne také zajímal (na jaký atribut je zobrazované jméno nalinkováno, když to není přímo na název fyzického souboru na disku?)
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 10:59
Je tam myslím nějaká potenciální komplikace když název v šabloně vymažete nebo přepíšete mezerou (což může souviset s PDM), ale detaily budou vědět spíš kolegové.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 825
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 11:30
Název v titulku okna je vázán na vlastnost DisplayName aktuálního souboru. Ve většině případů je DisplayName shodný s názvem souboru, ale nemusí to tak být, pokud ho ručně změníte.
Pokud je DisplayName změněný už v šabloně výkresu, tak se titulek řídí touto vlastností a je stejný pro všechny výkresy.
Doporučuju zkontrolovat DisplayName v šabloně a případně ho "resetovat".
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 12:02
Dá se tato vlastnost DisplayName zobrazit? Je vidět v iVlastnostech, popř. ve vlastnostech souboru?
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 12:20

V iVlastnostech, myslím, nikde není. Dá se na něj dostat programově (zobrazit, editovat). Jinak pro ruční úpravy je to text, který se zobrazuje v nejvyšší pozici stromu v prohlížeči (jak psal p. Michl).

Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 12:21
Docela by mě ale zajímalo. Jak se dá tato vlastnost "resetovat", jak píše p. Navara. Smile
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 13:15
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 804
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hoboj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 14:16
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Např. takto:

Jen malinko upravím... Po smazání je nutné použít mezerník ( doplnit mezeru ) jinak se název nezmění a zůstane původní. 
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 15:25
V jaké verzi prosím? (abych mohl doplnit)
Zkoušeno ve verzi 2018.1 a stačil ten Delete.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 804
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hoboj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 15:35
Verze 2015
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.