Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4242 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém s kompatibilitou Civil 3D 2018 a C3D 2017

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
StuchVac Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace StuchVac Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s kompatibilitou Civil 3D 2018 a C3D 2017
    Zasláno: 11.srp.2017 v 10:34
Dobrý den,
při ukládání výkresu ve verzi 2018 mi vyskočí upozornění (viz Obr 1). Po opětovném otevření výkres funguje, avšak ne na druhém PC s verzí 2017. Při otevírání výkresu ve verzi 2017 mi postupně vyskočí tyto 3 tabulky(viz Obr 2,3,4). Po jejich odklikání se výkres otevře, mohu v něm provádět jakoukoliv editaci, avšak při následném ukládání mi vyskočí tabulka (Obr 5) a výkres nelze uložit. 
Poradil by mi někdo s nastavením verze 2018?

Vytvořený výkres obsahuje pouze úsečky.
Zkoušel jsem ukládání ve starších verzích, ale bezúspěšně.
Tab 1 vyskočí i při otevření a následném uložení výkresu (bez editace) vytvořeném ve verzi C3D 2017.

Obr 1

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79218/1.JPG


Obr 2

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79218/2.png


Obr 3

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79218/3.png


Obr 4

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79218/4.png


Obr 5

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79218/5.png


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2017 v 10:54
Dobrý den,
jsou zde 2 problémy:

1) Vzhledem k tomu, že formát Civil 3D 2018 není kompatibilní s C3D 2017, musíte vždy výkres exportovat funkcí Export Civil 3D  => ACAD

2) Výkres zřejmě obsahuje obalové křivky z aplikace Autodesk Vehlicle Tracking.

To první řešení by mělo problém odstranit.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
StuchVac Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace StuchVac Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2017 v 11:34
Rada 1)
Zkoušel jsem export ve verzi 2018, který proběhl v pořádku, následně jsem výkres otevřel ve verzi 2017. Vše fungovalo, pouze při ukládání vyskočila tato tabulka (obr 1). Toto řešení však pro mě asi nebude nejlepší.
V případě, že bych používal nastroje C3D (Trasu,....), tak je toto řešení nepoužitelné. (Pokud se nepletu, tak by se mi vše rozsekalo)
Co se týká formátu, rád bych výkres uložil ve verzi AutoCAD 2013, ale bohužel mi to program nedovolí.

Rada 2) 
S tímto jsem se zatím nesetkal. Je možné, že by tato aplikace vytvořila ve výkresu "obalové křivky" automaticky, bez jakéhokoliv kliknutí? (ihned po vytvoření nového výkresu, nebo při přeukládání)


Obr 1 (screen z verze 2017)

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79218/5_ukladani.png


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2017 v 12:09
Dobrý den,
jak píšete, používat C3D objekty mezi 2017 a 2018 nelze. Buď všude nainstalujte 2018 nebo naopak 2017. Nebo jít přes LandXML export/import což je ale docela krkolomné.

Ohledně obalových křivek - aplikace nic automaticky nevytváří...máte to tam někde uložené, možná už v šabloně.

Jiná cesta není...


Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
StuchVac Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace StuchVac Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2017 v 13:38
Dobrý den,
děkuji za rady. Nevíte zda v blízké době bude kompatibilita mezi 2017 a 2018 zprovozněna? S tím, že by ve verzi 2018 šlo uložit výkres ve starším formátu?
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2017 v 14:46
Dobrý den,
byly kolem toho na Autodesku velké diskuze a je více než pravděpodobné, že žádná zpětná kompatibilita do 2017 nebude.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16326
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2017 v 14:49
Zpětnou kompatibilitu asi očekávat nelze. Profesní verze AutoCADu nikdy nebyly (až na výjimky, např. Civil 2017/2016) kompatibilní směrem dolů. Formát DWG sice je společný vždy pro několik verzí, ale speciální objekty - v tomto případě AEC objekty - směrem dolů kompatibilní nejsou. Proto je nutné je rozložit a DWG uložit ve starší verzi "pro AutoCAD".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7309:VIPNefunguje report Trasa-Niveleta v AutoCADu Civil 3D 2010 CZ.
Tip 6235:VIPExport .SHP souboru z Civil 3D skončí kritickou chybou.
Tip 11496:Mohu v Inventoru 2017 načítat součásti a sestavy SolidWorks 2017?
Tip 7242:Modelování proudění vody v říčním korytě (Civil3D a HEC-RAS).
Tip 6459:Nezobrazují se ČSN šablony koridorů v AutoCADu Civil 3D.
Tip 11229:Mohu používat AutoCAD LT 2015/2016 na MacOS Sierra?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.