Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4704 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iLogic - Automatické JPG

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iLogic - Automatické JPG
    Zasláno: 15.srp.2017 v 10:51
Dobrý den,

Jdem v I2015 pomocí iLogic nastavit pravidlo aby se pohled na součást vycentroval, zazoomoval a následně uložil jako JPG. Jestli to jde tak mi napište jak.

Předem děkuji za ochotu :)
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2017 v 14:18
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
CADCAPONE Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2012
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 70
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace CADCAPONE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2017 v 13:25
Dobrý den.
Dalo by sa do toho pravidla nejak doplniť že pozadie za súčiastku by bolo biele.

Ďakujem
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2017 v 22:59
Tím se původní pravidlo o pár řádků zkomplikuje, ale je to možné (doplněno do tipu pro zákazníky).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Carodej2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2017 v 08:52
Dobrý den,

užitečná věcička, šikovné pravidlo, využívám, děkuji. Ale k dokonalosti mi ještě něco chybí. Jelikož dělám více obrázků jednoho souboru, dalo by se do pravidla doplnit, aby se třeba při vytvoření obrázku otevřela složka (průzkumník Windows), kde byl obrázek uložen. Nebo abych si mohl zvolit název obrázku. Teď se obrázek aktualizuje, místo vytvoření dalšího souboru.

Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2017 v 09:35
Směřujeme k dokonalosti :-)
 
Pravidlo bylo doplněno o uvedené funkce.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2017 v 11:21
Dobrý den.
Připojím se k poděkování. Pro tvorbu orázků z FEMu je to moc šikovné.
Jen si dovolím pár zkušeností s užíváním:
1. Hodí se i druhé pravidlo bez prvního řáku kódu. To když potřebuji detail a nebo v jiném než iso pohledu.
2. Pokud příliš spěcháte jako já a před použitím pravidla soubor neuložíte, přepne se Inventor do schématu Prezentace napevno.
3. Pro FEM to funguje bez problémů, pokud používáte výpočty přímo z Inventoru. I bílá legenda  výsledků se při změně schematu přepne na černý text.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/FEM_1.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/FEM_3.jpg


Pokud ale počítáte v Nastran In-CAD, text popisu zůstane v bílé barvě.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/FEM_2.jpg


To ale bude nějaká chybka Nastranu ... jedna z mnoha ...

Mašek
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 825
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2017 v 15:32
Možná je to chyba Nastranu, ale zkusil jsem, jestli se s tím dá něco udělat a je to celkem jednoduché. A dá se s těmi texty docela vyřádit

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/24-8-2017_15-43-43.png



Upravil Navara - 24.srp.2017 v 15:44
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 825
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2017 v 09:21
Udělal jsem na to takovou malou aplikaci, která umí měnit texty v podobných poznámkách.
 
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2017 v 12:42
Přeji dobrý den.
Funguje to moc pěkně. Odzkoušel jsem to jak v samotném Inventoru, tak v Nastranu. Editace vlastností textu funguje pro oba případy. V Nastranu se dá změnit dokonce i barva popisu u minima a  maxima.
Ale i když nechci být vlezlý rýpal, je tam malý problém. Přepis textu funguje jen pro soubory IPT. Při použití ve sestavě se vypíše chybová hláška "Active document is not part" a nic se bohužel nenačte.

Děkuji za rady a přeji pěkný a klidný víkend bez otravů jako já.
Mašek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/FEM_CGTE_1.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/FEM_CGTE_2_2017-08-25_12-42-24.jpg


Mašek
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 825
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2017 v 14:19
Tak cíl odkazu by měl být opravený a je k dispozici verze, která podporuje úpravu textů u součástí i sestav.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2017 v 14:36
Výborná práce pane. Funguje to bez problémů. Děkuji za rychlou reakci.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Final_FEM.jpg



Mašek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11563:VIPiLogic pravidlo - zoom a uložení obrázku modelu při uložení dokumentu.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.