Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4399 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Orientácia textu kót

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Orientácia textu kót
    Zasláno: 13.zář.2017 v 09:47
Zdravím, chcel by som sa informovať ohľadom orientácii textu kót.

Ak z nejakého súboru prekopírujem objekt, ktorý je okótovaný do iného výkresu stane sa mi, že text kót (orientácia) nie je ako v pôvodnom objekte (niektoré sú dole hlavou...).
Na rysovanie v novom výkrese používam otáčanie osy xy, aby som sa stále pozeral čelne na konkrétnu stenu. Môže to spôsobovať to?
Pritom sa snažím aby osy v oboch výkersoch boli rovnako, keď kreslím (x-horizontálne, y-vertikálne), ale aj tak sa text v kotach točí ako sa mu chce.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Image_1.jpg




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Image_2.jpg




Upravil mikeborecek - 13.zář.2017 v 10:11
Zpět nahoru
Mirda55 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 23.čer.2011
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2017, Urbano Canalis, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mirda55 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2017 v 13:41
Zřejmě to bude tím otáčením osy. Na druhém obrázku sice ukazatel XY vypadá orientovaný správně ale v průniku mu chybí čtvereček, takže je zřejmě nepoznatelně vychýlený vůči globálnímu XY a texty na kótách se pak překlopí na nechtěnou stranu.
Zkuste dát globální orientaci (USS, enter, G, enter) a vložit kótovaný výkres znovu.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2067
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2017 v 13:48
Také existuje lispík CAD Studia - OTOC-KOTY.LSP , kterým se kóty dají otočit.

PS. NApadá mne, jestli jsem si ho z důvodu přehlednosti nepřejmenoval ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16645
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2017 v 14:23
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2017 v 13:49
Osy v oboch výkresoch sú rovnako orientované

Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2017 v 13:50
Ďakujem, utilitka FixDimensions pomohla
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7375:Proč mám ve výkresu text vzhůru nohama?
Tip 7083:VIPJak přepsat kótu Revitu numerickou hodnotou?
Tip 3896:VIPRuční zadání 'nesprávného' údaje do kóty Revitu.
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 1984:Jak vrátit text kóty na skutečnou (asociativní) hodnotu?
Tip 6349:Při posunu víceřádkového textu kóty se přeruší kótovací čára.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.