Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 7810 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rez povrchu terenu povrchom koridoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr Vrasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D, 3ds max
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Vrasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rez povrchu terenu povrchom koridoru
    Zasláno: 15.říj.2017 v 15:25
Dobry den, chcel by som poprosit o radu nejaku dobru dusu. Dneska sa s tymto trapim uz celych 5 hodin a som poriadne zufaly. Mam v Civile 3D vytvoreny povrch z terenu ako i povrch z koridoru a neviem ako tieto dva povrchy vzajomne orezat. Je to kvoli naslednemu exportovaniu do programu 3ds Max, kde by som chcel projekt v Civil view vizualne dokoncit. Viem ze sa tato tema tu uz raz aj preberala ( http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=14006 ) ale nie je tam vysvetlene riesenie tohto problemu. Taktiez som postupoval podla tychto navodov http://www.civil3d.cz/2010/01/dnes-se-jenom-koukame.html ale bohuzial, niekde robim stale chybu. Prosim Vas, nasiel by sa niekto kto by mi skratene napisal postup ako na to, pripadne poskytol nejaky videonavod? Vopred Vam dakujem za kazdu radu a prajem peknu nedelu.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:35
Dobrý den,
nastudoval jste si kolem toho hodně...pokud bude nejhůř můžete do Maxe naimportovat pouze vyčištěnou triangulaci...Nebo prostě jednoduše si připravíte prázdný finální povrch a vložíte do něho nejdříve DTM a pak povrch koridoru.  Pokud ale děláte projekt do školy, proč neuděláte tu vizualizaci v Infraworks? Je to rychlejší a lépe prezentovatelné...





Upravil martinfolber - 16.říj.2017 v 09:51
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 12:27
Dobrý den, nestačilo by vám jen vytvořit sloučený povrch? Vytvořit nový povrch - vybrat ho - upravit povrch - vložit povrch. záleží na pořadí vkládání. Poslední vložený přepisuje definici.
Zpět nahoru
Petr Vrasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 15.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D, 3ds max
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Vrasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2017 v 20:30
Dobry vecer, moc som toho nestihal v poslednej dobe ale dneska som k tomu sadol a uz som to teda vyriesil. Presne ako ste mi poradili s tym zlucenym povrchom. Najhlavnejsie bolo si vytvorit ten novy povrch, lebo ked som to skusal povodnym terenom, mi to vypisovalo same chyby. Po vytvoreni toho noveho terenu sa to uz podarilo. Co sa tyka toho Infraworksu, uz som sa v nom davnesie aj kus hral, ale v tomto 3ds-ku mi pride ze tie vizualizacie su na podstatne vyssej urovni (i ked za cenu narocnosti programu). Samozrejme, praktickejsi je asi ten Infraworks. Tento program je vpodstate len taka moja "zabava" resp. snaha naucit sa v nom pracovat a v buducnosti sa venovat tymto vizualizaciam. Kazdopadne, ked si spravim par projektov v 3ds-ku, urcite sa chcem pustit aj do Infraworksu. Velmi ma zaujimaju taketo programy, lenze som vpodstate samouk vo volnom case a niekedy to da zabrat vyriesit dany problem. Este raz Vam dakujem za rady, velmi ste mi pomohli. ;)
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2017 v 20:43
Dobrý večer, to rádi slyšíme Smile, alespoň budeme mít nějakého experta na dopravní vizualizace...Smile


Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5203:Vyrovnaný objem výkop-násyp.
Tip 10419:Nefunkční hranice povrchu z koridoru.
Tip 7146:VIPPřevod 3D povrchu terénu z Civil 3D do ESRI ArcView.
Tip 7135:Spolehlivé vytvoření vnější hranice koridoru.
Tip 5118:Vytvoření průsečnice v průniku 3D ploch.
Tip 8095:Otočený obrázek při promítání na terén.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.