Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6368 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přímé vynesení nivelety do profilu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2073
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přímé vynesení nivelety do profilu
    Zasláno: 23.říj.2017 v 13:59
Dobrý den
Potřeboval bych přenést již hotovou niveletu z "předcivilovské éry" do profilu. Je tam poměrně dost lomů a nechce se mi vynést přibližně x vrcholů a pak je v editoru editovat jeden po druhém ...
Nějak jsem nenalezl metodu, jak je tam přímo nasázet se správnými hodnotami (např.  staničení, výška)
Je to vůbec možné ?
Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2017 v 14:08
Dobrý den, tady je starý článek z blogu

nebo si můžete křivku přesunout na globální nulu a použít příkaz pro export vrcholů křivky do txt. Nainstalujte si pro to CAD Tools. Tento txt pak nahrajete jako profil z txt zpět.



Upravil jakub_kares - 23.říj.2017 v 14:15
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2073
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2017 v 14:11
Děkuji za informaci, ale
"Omlouváme se, ale hledaná stránka blogu neexistuje."
J. Mantlík

Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2017 v 14:15
Na konci je mezera :) tak ji vymažte a je to OK
Zpět nahoru
cestár Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cestár Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2017 v 14:21
"Transparentní príkazy" sú dobrou pomôckou práve na tieto úlohy.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2073
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 11:13
pánové díky

ad cestár
dobrá myšlenka (už se taky na ty transparentní příkazy musím podívat), ale když jsem to mazal, tak jsem musel jednotlivě po entitách, ne jako niveletu

ad jakub_kares
taky jsem si mohl všimnout, že v odkazu je datum a podle něj to vyhledat ...
Udělal jsem to podle toho článku (jen rychlejší bylo naťukat souřadnice vrcholů rovnou do notepadu). Sice se to nehlásí jako niveleta, ale jako profil, ale to mi nevadí (možná jsem při vkládání udělal někde chybku)
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 11:17
Zdravím Vás,
udělal jste to dobře...profil se nehlásí jako niveleta. Cesta před CAD Tools má smysl u dlouhých profilů s hodně vrcholy.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10190:Zmizení úchopových bodů nivelety u podélného profilu.
Tip 11235:Inženýrské sítě a jiný směr v oblouku a v přímé
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 6373:Datový proužek Sklon/Délka v podélném profilu Civil 3D.
Tip 10788:Zmizení úchopového bodu na konci podélného profilu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.