Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 8296 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Editace křivky v příčných řezech

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr N Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.úno.2016
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Civil 3D 2010 + 2015
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr N Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Editace křivky v příčných řezech
    Zasláno: 26.říj.2017 v 07:54
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda li je možné nějakým způsobem editovat výšku (případně i směr) 3D křivky v příčných řezech stejně jako při zobrazení v podélném profilu.
Děkuji za odpovědi.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 21:25
Dobrý den,
jestli myslíte promítnutou 3D křivku, tak její zobrazení je řízeno vlastní polohou této křivky v situaci. S vlastním popiskem už hýbat lze...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Petr N Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.úno.2016
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Civil 3D 2010 + 2015
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr N Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 07:15
Dobrý den,
jde mi o to, že bych na tuto křivku nacíloval dno příkopu a pak ho mohl editovat přímo v příčných řezech tím, že bych měnil polohu křivky. Zatím to dělám tak, že koukám do řezu, a v situaci pohybuji křivkou pro změnu polohy dna příkopu a v podélném profilu měním výšku.
Pro rekonstrukce, kde jsou různé překážky by tato editace byla velký pomocník.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 10:41
Dobrý den,
v editoru příčného řezu koridoru můžete se dnem příkopu hýbat ručně...graficky nebo číslem a přepíšete tím pak ten cíl. Ale ten Váš způsob je "systémovější"...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Petr N Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.úno.2016
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Civil 3D 2010 + 2015
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr N Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 11:43
Dobrý den, 
v editoru nastavím určitý sklon, ale pokud dělám rekonstrukci a potřebuji reagovat na nějakou překážku třeba změnou sklonu (abych zachoval plynulost=výšku dna příkopu) , tak by byla toto lepší cesta úpravy.

Závěr je tedy takový, že zatím toto civil 3D neumožňuje.

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1449
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 12:20
Dobrý den,
umožňuje...záleží jak máte udělanou tu šablonu a které podsestavy používáte. Kdybyste použil modré sirky pro modelaci příkopu tak to určitě půjde...
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6221:Jak upravit staničení příčných řezů?
Tip 6725:Jak upravit čísla příčných řezů.
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 8992:Jak vynechat mínus u sklonů vozovky v kótách příčných řezů?
Tip 6577:Obrácené staničení vodního toku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,376 sekund.