Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5677 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadná editace bloků

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
wadass Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
CorelDraw,Autocad
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace wadass Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadná editace bloků
    Zasláno: 19.pro.2017 v 10:51
Dobrý den,
Mám několik výkresů a potřebuji v nich hromadně upravit bloky. Konkrétně v nich potřebuji odmazat čáry. Je na to nějaký script, popřípadě utilita? Děkuji za Váš čas.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16824
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 12:21
Myslíte upravit definici nějakého konkrétního bloku? U všech výkresů stejného?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
wadass Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
CorelDraw,Autocad
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace wadass Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 12:29
Bloky právě nejsou stejné. Mají jiný tvar i velikost. Dejme tomu základní čtverec a obdélník (Každý z nich je objekt), Vevnitř jsou čáry, které potřebuji u každého objektu smazat. Toto vše potřebuji hromadně.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16824
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 13:07
Sjednoťme terminologii - to co je ve výkresu vidět je reference bloku, jeho definice určuje obsah. A definice má určité jméno/název. Tento název je u všech výkresů stejný? Nebo jak poznat co (které z bloků) se má měnit?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
wadass Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
CorelDraw,Autocad
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace wadass Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 13:30
Takže reference je stejná (vypadá to stejně). Ale definice je jiná. V každém bloku se to jmenuje jinak.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16824
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 13:32
V tom případě to asi hromadně upravit nepůjde - v každém výkresu by se musel hledat jiný blok (blok jiného jména).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9100:VIPSnadná externí modifikace iVlastností souborů Inventoru, bez Inventoru.
Tip 4877:VIPHromadné přenastavení jednotek ve všech DWG výkresech (nesprávné měřítko vkládání).
Tip 6784:Snadné posunutí atributů u několika bloků.
Tip 10530:Mohu editovat BIM projekty z Revit Extensions i v holém Revitu či LT?
Tip 8288:Vytvoření výběrové množiny z výsledků NAJDI.
Tip 4338:Rychlejší výběr dynamického bloku pro editaci.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.