Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4723 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autocad Civil 3D 2017 - tvorba povrchu, kubatury

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
barasrnska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barasrnska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autocad Civil 3D 2017 - tvorba povrchu, kubatury
    Zasláno: 13.bře.2018 v 12:58
Dobrý den,

mám jeden problém s Civilem a to při tvorbě a výčtu kubatur zemních prací, kdy mi výsledná tabulka kubatur ukazuje všude nuly.

Při tvorbě  referenčního povrchu z koridoru nelze zadat jiný styl povrchu, pouze "Hranice". Hodil by se mi styl "Hranice a trojúhelníky" - může být chyba už tady? V situaci vidím, že se mi ten povrch stejně nevytvoří, nevyšrafují se příčné řezy na základě typu zemních prací a tudíž software nemá z čeho ty kubatury do tabulky dát. Chybu jsem nikde nenašla..
Prostě ve vlastnostech zobrazení příčných řezů nemám u položek povrchu ani u definic materiálů (výkop/násyp) definovaná odsazení a výšky.
A to se mi stalo u všech variant tras, co jsem si vytvářela.


Předem děkuji za Vaši ochotu a pomoc.
S pozdravem

Barbora 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70713/problém.jpg


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2018 v 21:39
Dobrý den,
prosím pošlete výkres...takto nic nevymyslíme.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
barasrnska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barasrnska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2018 v 23:09
Dobrý den, 
děkuji za zprávu! Posílám přes leteckou poštu, viz. http://leteckaposta.cz/387022991
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2018 v 20:47
Dobrý večer,
ten problém s povrchy byl způsobený zamčenými a zmrazenými hladinami. Nechte vše odemčené..pro jistotu odeberte ten referenční povrch a přidejte ho znovu. Pak je vše OK.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
barasrnska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barasrnska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2018 v 07:43
Dobrý den,
Vidíte, to mě vůbec nenapadlo..
Moc Vám děkuji za pomoc!!! :)
S pozdravem

Barbora
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2018 v 08:08
Dobré ráno,
není vůbec zač :)

Martin
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
barasrnska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barasrnska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2018 v 18:01
Dobrý den, 
momentálně mám po zkouškách a chtěla jsem se opět pustit do závěrečné práce, jelikož čas se krátí. 
Mám další problém a tak Vás žádám o pomoc. 
Vytvořila jsme si více šablon, ze kterých chci poskládat koridor a podle staničení přímo určit, kde v trase chci příkop pravý, kde levý, kde oboustranný. Jenže mi přestaly reagovat šablony a tak se mi v řezech a ani v koridoru takřka nic nevykreslí. Mohl byste mi rposím poradit, co mám dělat???? Byla bych Vám moc vděčná!!! 
Zpět nahoru
barasrnska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barasrnska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2018 v 18:02
A ani zkopírování a přepsání názvu šablony tomu nepomůže (což mi minulý semestr fungovalo).. :(
Zpět nahoru
barasrnska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.srp.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace barasrnska Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2018 v 19:28
Omlouvám se, problém vyřešen, ve vlastnostech koridoru, v cílech, jsem najednou neměla nastavený DMT (nevím, jak je to možné :/)
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2018 v 21:41
Dobrý den, 
pokud jste přecházela na novější verzi Civilu, je možné, že jste zapomněla nainstalovat český Country kit, který tyto podsestavy do Civilu přidává.

Pokud jste zůstala na stejné verzi doporučil bych minimálně country kit přeinstalovat a třeba se vše chytne.

V případě, že se vám nevykreslují "pouze" svahy, může být chyba v samotných podsestavách, které v určitých chvílích přestanou správně fungovat...

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8006:VIPVýpočet a výkaz objemu výkopů a násypů v Revitu.
Tip 11484:Průsečnice terénů v AutoCADu Civil 3D a batygrafie.
Tip 10793:Export tabulek z AutoCAD Civil 3D do Excelu.
Tip 5203:Vyrovnaný objem výkop-násyp.
Tip 3973:Jak v DWG snadno vytvořit digitální model terénu (DMT)?
Tip 7718:Jak vytvořit model terénu ze zaměřených poklopů šachet?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,625 sekund.