Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4006 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Po editaci bloku CAD zamrzne

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zejwy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DRAFT SIGHT
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zejwy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Po editaci bloku CAD zamrzne
    Zasláno: 23.bře.2018 v 14:44
Dobrý den,

máme ve firmě AutoCADy 2017 LT a v poslední době se mi u různých výkresů vyskytuje následující problém: Při editaci bloku (je jedno jestli editace na místě nebo v editoru bloků) se poté, co editaci ukončím (nezávisle na tom, jestli zvolím zavřít bez uložení změn, nebo uložit a zavřít) AutoCAD "zasekne" a trvá to asi hodinu než se rozběhne. Přitom je vidět, že celou dobu běží na plné otáčky disk. Je to vidět i ve správci úloh, že disk je vytížen právě AutoCADem. Pokud nechci hodinu čekat, musím přes správce úloh ukončit celý program, ale změna v editaci bloku se samořzejmě nepropíše. Navíc při znovuotevření výkresu, který jsem musel "natvrdo" ukončit, se zastaví obrazovka v procesu regenerace výkresu a mohu znovat čekat hodinu, než AutoCAD přijde k životu. Čím to může být a lze toto nestandardní chování nějak napravit?
Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17161
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 15:54
Podívejte se, jestli nemáte nějakou nabouranou nebo přeplněnou složku dočasných souborů Windows. Můžete také zkusit reset uživatelského prostředí:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Zejwy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DRAFT SIGHT
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zejwy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2018 v 13:03
Tak chyba odhalena. Bylo to tím, že jsem měl ve výkresu podloženou fotomapu (JPEG), která měla velikost 6MB. To mi nepřijde moc dat, ale evidentně to problém pro editaci bloků byl. A to ten JPEG byl vložen jako samostaný objekt mimo upravované bloky. Takže stačilo JPEG odpojit a po dokončení editace bloků zase připojit.
Jinak čištění TEMP složek nemělo vliv a reset uživatelského prostředí dle přiloženého odkazu (viz. výše) selhalo, resp. při spuštění souboru Admigrator.exe vyskočilo okno s hláškou "Migrace profilů vyžaduje, aby na vašem systému byl instalován AutoCAD LT 2000 nebo novější verze." Divné, když  máme ve firmě AutoCADy LT 2017 ... Jediné, co se s oknem dalo udělat, bylo potvrdit ho tlačítkem OK, ale poté se už nic nedělo.
Každopádně, chyba, která mě trápila byla odhalena jinde a teď už vše funguje, jak má. Snad to pomůže i někomu dalšímu.
Děkuji panu Michlovi za ochotu a snahu při řešení problému.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7546:Editace zakončení stěny "Upravit na místě" skončí chybou AutoCADu Architecture.
Tip 10694:VIPInventor (2016) po uložení souboru na několik sekund zamrzne (přestane reagovat).
Tip 1090:AutoCAD zamrzne po náhledu tisku na DesignJet 1050 ve Windows ME.
Tip 4441:Jak snadno zabránit rozložení bloku?
Tip 5766:Připojování Xrefu, vkládání bloku nebo kopírování objektů je velmi pomalé.
Tip 10792:VIPRevit 2016 se zasekává několikasekundovým zamrzáním.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.