Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5043 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tvorba povrchu ( terénu) manuálne

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tvorba povrchu ( terénu) manuálne
    Zasláno: 11.kvě.2018 v 08:31
Zdravim všetkých.

V AutoCAD 3D civil som začiatočník a rad by som sa naučil modelovať terén manuálne. Mám výškove body zapísane na mojej naškicovanej mapke. Teda potrebujem vytvorit body manuálnym spôsobom. Každému jednemu zadefinovať polohu a jeho výšku. Vie mi niekto poskytnúť kroky ktorou záložkou v " create points" na to ísť? Surface ( terén) som si už založil cez TIN metódu.

Ďakujem všetkým.
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2018 v 08:33
Dobrý den, 
je to první příkaz - otevře se tabulka a úplně vpravo v sekci příkazů najdete import bodů (z txt, csv, podle toho, jak máte body zapsány). Nebo je můžete manuálně tvořit z první ikony.

poté body přidáte jako skupinu bodů do povrchu :)
Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2018 v 09:50
Velka vdaka za odpoved, vzhladom k tomu ze mam body iba rucne napisane ( ich nadmorske vysky) musel ich vytvorit manualne cez tu prvu Ikonku. Avsak, teraz ked som uz aj body priradil k povrchu, teren mi akosi vytvorilo, ale vidim ho len v 2D pohlade. Ako to nastavim tak aby sa ukazal aj v 3D zobrazeni? :-) Tych bodov nemam vela, je ich mozno 25 na celej parcele. Povrch som tvoril cez TIN , mal som ho dat radsej na Grid ( rastrovu mriezku )?
Hladam take zobrazenie ako napr. tu:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27103/ctracker1.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 27103/ctracker1_2018-05-14_09-48-48.png

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2018 v 21:27
Dobrý večer,
kliknete-li na povrch, v menu na pravém tlačítku máte tzv. prohlížeč objektů, v něm lze prohlížet povrch ve 3D. Vzhledem k dotazům bych doporučil alespoň minimální zaškolení či si alespoň projít naše webináře.

Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2018 v 13:39
Dakujem za odpoved a rady, uprimne som rad , ze su este ludia , ktori su ochotni pomoct preto ze chcu. S programom sa priebezne zoznamujem , citam forum, dokonca mam stiahnutu aj vyukovu prirucku 2009 kde su niektore funkcie popisane, no ak narazim na konkretny problem pisem sem. Mojim cielom je sa naucit v 3D civil namodelovat postupne teren a hlavne dalej HTU upravy potrebne pre vystavbu pozemných stavieb. Chcem vediet objem nasypov vykopov ktoré vzknu pri zakaldani na nerovinnom terene.    Snad sa k tomu casom dopracujem.
Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2018 v 19:21
Tak som doma z prace a sksuam si zobrazit povrch. Mam to v EN, ale nevidim tam tu moznost s kktorou by to slo zobrazit. Prikaldam prtscren.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27103/3D_povrch.jpg

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2018 v 21:27
Dobrý večer,
ta volba se Vám objeví, až při nakliknutí na povrch v modelovém prostoru.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2018 v 21:44
Takze skusam , stlacam atd... Vytvoril som 6 bodov, manualne som ich v skicari vyznacil, priradil som ich k povrchu a Civil mi to sam obtiahol takou modrou farbou, tie body maju cervene kriziky len by som musel dat zoom a to zase by nebolo vidno ostatne. Ak kliknem na ten obrys povrchu tak stale to tam nemam, obavam sa ze robim niekde chybu pri vytvarani TIN povrchuSleepy
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27103/cv.jpg

Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2018 v 21:59
Takze dostal som sa dalej, spsutil sa mi aj ten prehliadac objektu , ale stale to je ploche...Nebude to tym ze som mal dat pri tvorbe povrchu Create "VOLUME" TIN ?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 27103/CV2.jpg

Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2018 v 07:41
Tak nevzdal som to, a teraz sa podrzte kde bol problem :-/:D Ja ked som si naklikaval body manualne , tak som myslel ze ich poloha sa udava v mm teda vzdialenosti medzi nimi som si dal miesto napr.5 m az 5000. V AutoCADe som zvyknuty pouzivat mm, tak som to bral akosi automaticky. Az potom mi doplo, ze ved vyska je v metroch!!! a Vlastne potom v prehliadani objektu sa ten vyskovy rozdiel na takej dlhej dlzke ani neprejavil, ani pri blizkom zoome. Ved predsa prevysenie 30 cm na 5 km je velmi jemny spad... :-)) Uvidim na co , pri dalsom rieseni ulohy narazím, ale istotne sa nieco najde. BUdem to riesit tu.

Vdaka zatial vsetkym.
Zpět nahoru
jakub_kares Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 08.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Civil 3D, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jakub_kares Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2018 v 20:47
I z tohoto důvodu, abyste ušetřil svůj čas, je dobré projít alespoň základním školením :) kdybyste měl zájem, můžeme se domluvit na konzultacích ...
Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2018 v 18:14
Robia sa školenia aj na území Slovenska ? Mne by stačilo základné veci s terénom a modelovanie vrstiev spodnej stavby. Takže napr odstránenie ornice,  namodelovať nasyp a zistiť m3. 
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2018 v 20:36
Dobrý večer,
ano - máme pobočku v Blavě nebo školíme i online.
Martin Folber CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
pepan09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad2007
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepan09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2018 v 07:31
Budeme to riesit, ale aspon zatial nieco podchytim aj sam...Ako riesite modleovanie zemného telesa ked nechce aby tam bol svah? Chcem zsitit objem nasypov ale medzi uz jestvujucim murivom, neviem vymazat to svahovanie, alebo sa to riesi cez povrchy iba ? Dik.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7718:Jak vytvořit model terénu ze zaměřených poklopů šachet?
Tip 6565:Jak jednoduše eliminovat dlouhé trojúhelníky po okrajích trojúhelníkové sítě?
Tip 7121:Import seznamu bodů pro tvorbu 3D modelu terénu v Revitu.
Tip 5874:VIPVytvoření 3D hmoty terénu (okraje+podloží) v Civil 3D.
Tip 8238:Jak v Revitu odříznout část povrchu terénu?
Tip 7146:VIPPřevod 3D povrchu terénu z Civil 3D do ESRI ArcView.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,797 sekund.