Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 27.zář.2018 v 10:39 |
|
Dobrý den,
jak řešite v praxi převod z mesh siti (sken, stl, obj) do solidu (step)? Zkoušel jsem Fusion a další dvě možnosti, ale bohužel mi ten soubor dost narostl. Z 0,5Mb.stl -> 10Mb.stp, z 4,5Mb.stl -> 240Mb.step Další možnosti co jsem objevil je "aproximovat" sít na plochy z křívek. Teoretický to měl umět Fusion, ale vyžaduje OBJ s Quad prvky. Kdysi šlo udělá obj s quad prvky ve Mementu (pozěji jako ReMake), ale bohužel ted něják nefunguje. Potom jsem se doslech o programech k 3D skenování, ale ty jsou hodně cenově vysoko. Znáte někdo lepší efektivní způsob? |
||
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
|
Převod v ReMake (ReCap Photo) by měl pořád fungovat.
|
||
![]() |
||
simunek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2014 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2021 Professional Stav: Offline Bodů: 481 |
![]() |
|
Možná by Vám také pomohl doplněk do Inventoru - Autodesk MeshEnabler.
Zkonvertuje Mesh na plochy.
|
||
Pavel Šimůnek
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
|
Převod možna ano. Ale aplikace nejde, při spuštění mě odkazuje na stažení nové verze a po odkliknutí mě odkaže na web ReCapu.
To jsem zkoušel a obdobný vysledek jak ve Fusionu, jen mi šlo udělát z ploch T-Spline. |
||
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Vyzkoušel jsem ReCap photo. Převod dobrý, akurát proč je velikst obj(QUAD) omezena 20 000 ploch? U některých modelu mi to deformuje detaily, ale dá se to pak řešit rozdělením modelů na častí a pak ve Fusionu spojít.
|
||
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
|
Ano, tento limit pro Fusion quad mesh se v novějších verzích objevil. Ale Fusion 360 by stejně asi větší meshe nepřevedl.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.