Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5163 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutodesk Map 3D 2007 - Civil

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
v.koterova Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
civil, map
Stav: Offline
Bodů: 16
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autodesk Map 3D 2007 - Civil
    Zasláno: 13.čvc.2006 v 11:42
dobrý den,
měla bych dotaz seznamuji se s mapem 2007 ale marně hledám funkce civil (vytváření 3D modelu terénu,...), které byly v předchozí verzi. Prosím poraďte kde jsou a jestli vůbec.
diky v.k.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21471
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2006 v 19:45
Tyto funkce v Mapu 2007 nejsou (viz Map) - pro projektování terénních úprav, liniových staveb a koridorů je určena aplikace Autodesk Civil 3D 2007 (lze na ni výhodně přejít z Mapu)
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
MichalO Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.bře.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Acad 2009
Stav: Offline
Bodů: 76
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2006 v 15:02
Můžete prosím specifikovat, co to znamená "výhodně"? Očekával bych, že zdarma, pokud mi ve vyšší verzi někdo odstraní z legální aplikace velkou část funkcí, které využívám a kvůli které jsem si tuto aplikaci za nemalé peníze pořídil.
Majkl
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21471
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2006 v 16:07

Těch cest k Civil3D je a bylo několik (jedna akce na výhodný přechod na Civil proběhla už na přelomu roku). Model terénu byl jako "Civil-menu" v Mapu 2005 a 2006. Už tehdy ale byl hlavní aplikací pro terénní úpravy a liniové stavby Civil 3D.

Map je spíše pro oblast geodézie, urbanismu, mapování, plánování, práce s parcelami, přípravy a údržby GIS dat, apod. (popř. jako platforma pro vlastní mapové nadstavby).

Nicméně souhlasím, že odebírání funkcí v novějších verzích software (popř. jejich přesouvání do jiných aplikací) je věc vždy dost nepopulární.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vratislav Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.lis.2004
Stav: Offline
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čvc.2006 v 12:01

Vážení přátelé, již několik měsíců čekám, něž na to někdo z českých uživatelů Mapu 3D přijde. Původně jsem se už ani nechtěl na tento příspěvek reagovat, ale nedá mi to. Posílám tedy text dopisu, který jsem byl nucen zaslet jednomu z našich zákazníků.

 

Vážený pane inženýre,

konečně se dostávám k napsání několika poznámek k situaci okolo upgrade Autodesk Map 3D 2006 na Autodesk Map 3D 2007.

 

Vzhledem k tomu, že mne velmi popudila úroveň jazykové lokalizace Autodesk Mapu 3D 2005, rozhodl jsem se nadále používat pouze originální anglické verze produktů Autodesk. Jako majitel Subscription jsem tedy obdržel anglickou verzi 2007 se značným předstihem oproti uživatelům české lokalizované verze. Po prostudování dodaných materiálů jsem (nic zlého netuše) odložil instalaci nové verze na vhodnější období. Zhruba po dvou měsících jsem se od svého dodavatele zcela náhodou a jaksi mezi řečí dozvěděl zcela šokující informaci. Z Autodesk Mapu 3D 2007 byl odstraněn modul Civil, který byl ve verzi 2005 představen jako zcela mimořádná novinka a rozšíření funkčnosti, které mimo jiné vedlo ke změně názvu produktu na Map 3D. V první chvíli jsem této informaci odmítal uvěřit, a proto jsem znovu prostudoval dodanou dokumentaci i  soubory s nápovědou. Z informací v tištěné dokumentaci opravdu nebylo možné usoudit, že s novou verzí dochází k takto radikální změně ve funkčnosti produktu. Teprve po nahlédnutí do příruček na CD bylo jasné, že něco není v pořádku – nápověda k modulu Civil opravdu chyběla, a to přestože na ni zůstaly v textu odkazy. Na opětovný dotaz mi dodavatel tuto informaci znovu potvrdil s tím, že o této skutečnosti byl sám informován teprve předcházející den na školení dealerů nové verze. Tato informace mne tedy utvrdila v tom, že firma Autodesk tento krok zcela záměrně tajila, a to dokonce před distributory vlastních produktů. Proto se neobávám nazvat tento krok firmy Autodesk za záměrné podvodné jednání.

 

Doplnění produktu Autodesk Map o funkce umožňující konstruovat mapy z bodů COGO – tedy zpracovávat body z geodetického měření a vytvářet modely terénních ploch bylo jedním z hlavních důvodů, které mne vedly ke konečnému rozhodnutí o pořízení Subscription. Z Mapu se tak konečně stal produkt vhodný i ke konstrukci map velkých měřítek, účelových map pro projekční účely atd.

 

Vzhledem k tomu, že je pořízení Subscription vázáno pouze na řádný upgrade (nelze jej doplatit) musel jsem koncem roku 2005 pořídit řádný upgrade na verzi 2005, přesto, že jsem začátkem téhož roku pořizoval upgrade na verzi 2005. V roce 2005 jsem tedy zaplatil firmě Autodesk na poplatcích za upgrade a Subscription celkem 80920 Kč. Mám tedy plné právo se cítit podveden  a okraden. Upgrade softwarového produktu by podle významu tohoto slova i s ohledem na obecné zvyklosti měl představovat povýšení, zlepšení a doplnění funkčnosti. Nikdo by nepředpokládal, že tomu bude naopak. Přitom se nejedná pouze o vynaložené finanční prostředky. Přechod na novou verzi software představuje vždy i nemalé investice časové, investice do úpravy a doplnění nadstavbových aplikací atd. V případě přechodu na Map 3D to bylo navíc zcela zásadní rozhodnutí o úpravě našich geodetických aplikací pro přímou podporu funkčnosti extenze Civil 3D. Díky zcela nechutné obchodní politice (zde neváhám použít termínu obchodní gangsterství) tak přichází moje firma o další vynaložené prostředky a úsilí. (Ve vztahu k produktům Autodesku bohužel ne poprvé.)

 

Autodesk samozřejmě navrhne uživateli mého typu crossgrade na Autodesk Civil 3D. Pokud bych tuto myšlenku na okamžik připustil (bez ohledu na značný nárůst nutných finančních prostředků), kdo mi po těchto zkušenostech zaručí, že z příští verze Autodesk Civilu nebude naopak odstraněn modul Map? To bych byl přesně tam, kde jsem teď. Za normálních okolností a v případě normálního výrobku by po této zkušenosti naopak přicházelo v úvahu pouze jediné – okamžité ukončení veškerých obchodních vztahů s firmou Autodesk, odstoupení od všech smluv s náhradou škody a zahájení jednání s konkurencí.

 

Na závěr si dovolím citovat jeden z mnoha ohlasů na toto téma přímo z diskusního fóra na stránkách Autodesku.

 

Here is my letter to Autodesk:

I have a subscription to MAP 3D and just found out that the new version is removing the Civil Tools.

WHAT A RUDE SLAP IN THE FACE. HOW ARROGANT TO CHARGE US MORE AND GIVE US LESS. I DEMAND (although I have no real power) THAT YOU RETURN THE CIVIL TOOLS TO MAP 3D.

I would like to be contacted and I would like an explanation to be presented on the Autodesk user forum for MAP 3D, and I would like to see that your Product description for MAP 2007 on your web site clearly acknowledges the removal of the Civil tools. Otherwise you are deceitful and dishonest. And I am sure you don't want to think of yourself in that way.


Patrick Murphy
303-444-4358
Subscription # - 339-94294482

 

 

K tomu se mohu pouze bez výhrad připojit.

 

Ing. Vratislav Štěpánek

Václava Vacka 6045/5

708 00 Ostrava – Poruba

 

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5169:Pomalé otevírání výkresů z Map 3D a Civil 3D.
Tip 5269:Kompatibilita Raster Design 2007 SP1 s CAD aplikacemi.
Tip 5225:Podporuje Autodesk Map databázi Oracle 10g?
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 5188:Dávkový převod Civil 3D výkresů.
Tip 3224:VIPChyba při uložení: dokument xxxx.dwg provádí příkaz


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,850 sekund.