Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
liborhabrnal ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.lis.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: Civil 3d 2008 Stav: Offline Bodů: 37 |
![]() Zasláno: 13.lis.2006 v 08:36 |
Jsem samouk a prošel jsem si už civilem všechny úlohy ale zakysnul jsem na dvou : Jak změnit měřítko podelného profilu - je tam stále 1:500/50
Jak docílit aby se v situaci vyznačily skloníky - umí to vůbec Civil 3d 2007 ?
děkuji za pomoc Habrnál
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
Měřítko změníte ve stylu zobrazení. Co je skloník?
|
|
![]() |
|
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
Skloníky v situaci - vyjadřují sklonové poměry z podélného profilu (tj.
sklon a délku příslušného sklonu + poloměr zakružovacího oblouku a
staničení) - viz přiložený obrázek.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
Aha, sklonovníky. V podélném profilu to lze, na trase ne - šlo by to ale doprogramovat.
|
|
![]() |
|
liborhabrnal ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.lis.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: Civil 3d 2008 Stav: Offline Bodů: 37 |
![]() |
Děkuji ,
V případě že sklonovníky do situace civil nemá bude pravděpodobně velmi přínosné pro většinu dopraváku ho do civilu doprogramovat.
U toho měřítka podelného profilu je možnost - styl profilu - graf - převýšení : standartně 10.00 = 1:500/50. Jak mám docílit měřítka 1:25 000/2500
děkuji
|
|
![]() |
|
![]() |
Poradte mi prosim nekdo jak mám docílit toho měřítka 1:25 000/2500 podelného profilu. Ať mám klid, díky.
|
|
![]() |
|
![]() |
Poradte mi prosim nekdo jak mám docílit toho měřítka 1:25 000/2500 podelného profilu. Civil to asi neumí co ?
|
|
![]() |
|
Ivona K. ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 11.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Map 3D 2007, Civil 3D 2007, Raster design Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
Co vim, tak meritka vykresu, a tedy i jednotlivych objektu lze nastavovat v nastaveni vykresu. V karte nastaveni kliknete pravym tlacitkem mysi na Vas vykres, zvolte upravit nastaveni vykresu a prvni karta je jednotky a zony. Zde muzete nastavit jake meritko maji mit jednotlive objekty. Podelnak se Vam zmeni dle Vaseho meritka, ale obavam se, ze budete nucen si pohrat se styly zobrazeni podelnaku a popisku, aby velikostne odpovidali tomu, jak to chcete...preci jenom to neni prilis typicke meritko...
![]() I.
|
|
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
To by jste programovali jako firma XANADU? Nebo uživatelé by měli sami ? |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To by jste naprogramovali vy jako firma XANADU? Nebo uživatelé by si to měli udělat sami ? |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Pokud si čtu správně, tak mám možnosti si pro zobrazení trasy vybrat i styl, který v sobě obsahuje i výškové řešení. Jde o "Civil_metric_by layer CZ.dwt" a při kreslení trasy je k dispozici "Hektometry & Hlavní body & Vedlejší staničení (řezy) & Výškové řešení - ČSN" N ezkoušel jsem to, ale chápu to tak, že by se do situace měly promítat sklonovníky výškového řešení.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Michael ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.pro.2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Taky se pripojuji ,pro me je to velky problem bez sklonovniku,nemohu v tom programu delat svou praci.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,430 sekund.