Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() Zasláno: 11.led.2007 v 14:28 |
Mám takový menší problém s klopením vozovky V C3D 2007.
Při nastavení parametrů klopení z xml souboru mám 4 regiony klopení tj. pro každý směrový oblouk jeden. Po potvrzení nastavení mi ale chybí v tabulce region 1 - co s tím? |
|
![]() |
|
Ivona K. ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 11.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Map 3D 2007, Civil 3D 2007, Raster design Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
a nastavujete moznosti "nastavit toto na vsechny oblasti" po kliknuti pravym tlacitkem mysi na danou hodnotu v dialogu specifikace klopeni?
jinak nechapu, kde by mel byt problem:( me se to jeste nestalo...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
ano, je to nastaveno na všechny oblasti.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Teď mě tak ještě došlo, že u prvního regionu je jiná návrhová rychlost, ale to snad na regiony klopení nemá vliv.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
řekl bych, že návrhová rychlost má na hodnotu klopení zásadní vliv, vždyť je v ČSN na to tabulka, závislost klopení na návrhové rychlosti a poloměru oblouku |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Ivona K. ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 11.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Map 3D 2007, Civil 3D 2007, Raster design Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
A kolik mate ty navrhove rychlosti a jake polomery oblouku?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Máte pravdu, teď jsem otevřel normu a při daném poloměru není nutno vozovku klopit.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Máte pravdu, teď jsem otevřel normu a při daném poloměru a návrhové rychlosti není nutno vozovku klopit.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
prostě ideální směrový oblouk
![]() |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
![]() |
Aspon je videt, ze to klopeni funguje spravne:) |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No nevím, jestli funguje správně. Při návrhové rychlosti 70 km/h a poloměru oblouku 375 m by měl být dostředný sklon 4%, Civil ale počítá s 5,5%.
|
|
![]() |
|
![]() |
ja nevim jak vam, ale me to dela 4%...a dokonce je to i v XML klopeni takto...tedy pokud klopite podle spravneho XML mel byste to mit dobre...
![]() Upravil Ivona K. - 12.led.2007 v 07:51 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
xml s českými normami mám jen jedno z Country Kitu.
|
|
![]() |
|
![]() |
no ja take...a me to funguje, ted jsem si to cvicne zkusila vykreslit i popsat a funguje to s 4%...a opravdu i kdyz se podivam do XML a rozbalim si hodnoty pro navrhovou rychlost 70 a polomer 375, tak jsou tam 4%...
jakou mate verci country kitu?
muzu Vam zaslat to moje XML, treba je v tom Vasem nejaka chyba, ze to nefunguje...
|
|
![]() |
|
ziddd ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 07.bře.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: CIvil3D AutoCAD Microstation Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
chtel bych se zeptat:
kdyz nastavuju klopeni vozovky vlastnosti trasy/klopeni vozovky/specifikace.../ nyni vyberu soubor _CZ Autodesk Civil 3D _klopeni.xml a pokud ponecham nastaveni EXTRAVILAN vse funguje korektne, ale kdyz to zmenim na INTRAVILAN, civil spadne.. dela mi to u vsech tras... nevi nekdo v cem je problem? |
|
![]() |
|
imzadi ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.čvc.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 3D 2009 Stav: Offline Bodů: 116 |
![]() |
Zdravim, me to funguje naprosto v pohode, jedinou moznost, kde muze byt problem vidim v poskozenem XML...zkuste se do neho podivat a zjistit, zda jsou v nem uvedeny hodnoty pro intravilan...pokud ne, muzu vam zaslat ten, co pouzivam ja a ktery mi funguje:)
|
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,477 sekund.