Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() Zasláno: 30.kvě.2007 v 08:57 |
1.U příkazu dvojitá čára v LT (_dline) se mi automaticky vypnou všechny režimy uchopení a musim je pokaždé zadávat znovu. Jde to nějak zrušit, aby mi při zadání dvojité čáry zůstaly nastaveny všechny režimy jako u ostatních příkazů?
2.Existuje i v plném CADU příkaz dvojitá čára nebo je tam jen multičára? Nemám možnost to někde zkusit. |
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Příkaz _dline neznám, ale aby se Vám nevypínaly režimy uchopení, tak lze použít utilitu SysVarLock (pouze u plného AutoCADu)
V plném AutoCAD existuje Multičára.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21983 |
![]() |
1) Ne, DLINE se takto chová (viz např. Autodesk dokument)
2) V normálním AutoCADu je MLINE (multičára). Proč jen? Multičára má podstatně více možností než DLINE. Ještě více možností mají např. linie stěn (AecWall) v AutoCADu Architectural (ADT).
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Je to škoda, protože zadávat pokaždé uchopení není moc efektivní.
Tím slovem jen jsem měl na mysli, jestli v plném CADU existují oba příkazy nebo pravě jen samostatně Mčára. Jinak vím, že ta má více možností. |
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21983 |
![]() |
Aha. DLINE je ve skutečnosti jen docela staré LISP makro, které přežívá v AutoCADu LT. Podobné makro lze získat i pro plný AutoCAD, ale standardně tam není - nahrazuje jej právě šikovnější MLINE.
|
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
nevim jestli to pomuže,ale já jsem si trochu pomohl aspon ze začátku
pro první bod
^C^C_dline;w;2;end;
ještě je možno přidat
^C^C_dline;w;2;end;\mid;\end;
Upravil musil - 30.kvě.2007 v 10:24 |
|
2002lt CS
Gibbscam |
|
![]() |
|
![]() |
Určitě pomůže. Snažil jsem se tam nějak dostat všechny režimy najednou, protože je občas potřeba i jiný než koncový,ale to asi nepujde. Používám dvojitou čáru na kreslení stěn a otvorů. Nakonec se mi podařilo vytvořit tlačítka s nastavením uchopení, které používám nejčastěji a přidal jsem tam ještě trasování.
Např.: vykreslení otvoru ve stěně na pravou stranu od směru trasování ^C^C_dline;_D;_L;_W;\_tracking _end;\_BR;_ON;_S;_ON;_CA;_N;_per; na levou stranu stačí změnit _L na _R a otvor v ose na _C |
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
(Spíše do fóra Programování...)
Možná by bylo efektivnější upravit samotný lisp DLINE - tak, aby nevypínal uchopování. Je tam řádek
(setvar "osmode" 0)
- nevím, k čemu je to dobré - já bych to klidně vynechal... Upravil Ferdinand - 30.kvě.2007 v 14:44 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Stačilo by asi i:
^C^C_DLINE;_W;30;'_OSMODE 7167
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
LISP kód tohoto příkazu je zkompilován uvnitř AutoCADu LT, upravit nelze.
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji mnohokrát. Proměnnou OSMODE znám, jen jsem nevěděl, jak ji nastavit uprostřed příkazu _dline. Takhle to opravdu funguje, jak jsem chtěl.
Ideální by bylo to upravit v lispu,ale tam se opravdu nedostanu. |
|
Zisounek
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.