Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() Zasláno: 12.zář.2007 v 12:54 |
Známý (Acad 2005) dostal několik souborů (formát A2000-2002), jejichž texty se chovají tak, jakoby se jednotlivá písmenka "skládala na sebe", takže je nečitelný.
Tedy takto se chovají, pokud je soubor uložen na jeho počítači.
Když je uložen jinde na síti, otevře ho na svém počítači nakonec bez problémů.
U sebe na Civilu 2006 jsem ho otevřel taky bez problémů
Takovéhle problémy nikdy neměl. Zkoušel jsem i _recover, nic. Na textech ani stylech jsem taky na nic závadného nepřišel ...
Na všech zkoušených počítačích jsou Win2000+SP4
Čím by to mohlo být?
Díky
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Nemohl byste sejmout částr obraovky s tím překrytím? Nějak si to nedovedu představit.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Nejspíš nahrazuje nějaký nedostupný font jimým fontem.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
1) co jsem se koukal na fonty, tak jsou "normální a běžné" - txt.shx, romans.shx apod. Ale fonty si acad tahá z počítače, na kterém je instalovaný, ne? Proč to tedy jinak vypadá při uložení na vlastní disk a jinak po sítí?
2) obrazovku sejmout bohužel nemohu, je daleko ....
ale představte si to tak, že budete text razítkovat
normálně to je tak že VEDLE SEBE narazítkujete např. "12345"
tady se to projevovalo tak, jako byste razítkoval pořád na jedno místo jeden znak na druhý (nebo jakoby se zasekl pojezd na psacím stroji nebo tiskárně)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Už je mi to jasné, děkuji za objasnění.
Za prvé bych asi ověřil, zda mají texty Z-ovou souřadnici na 0.
Pokud ano, tak bych zkusil zkopírovat fonty SHX ze stroje, kde to funguje na stroj, kde to nefunguje.
A ještě jeden dotaz, jedná se o MText nebo Dtext? Upravil PepaR - 12.zář.2007 v 14:23 |
|
![]() |
|
![]() |
z=0, svislý text, atd jsem prověřoval hned .....
![]() kopírovat shx soubory nemá smysl, protože kromě těchhle několika souborů mu to funguje normálně bez závad
klasický dtext
Další diskuse by asi byla akademická, protože teď volal, že se to vyřešilo samo .... vymazal ty dwg soubory u sebe a znova si je zkopíroval z toho počítače, odkud mu chodily a vše je v pořádku. Ale vzpomněl si, že už se mu to stalo jednou, ale to mu stačila kresba a texty nepotřeboval
Takže díky za snahu
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Tak se nám v práci stalo totéž (A2004LT). Pomohlo předefinovat styl písma na ARIAL. Ale je to záhada.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,242 sekund.