Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Andrej ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() Zasláno: 15.říj.2007 v 11:47 |
Dobrý deň.
Poraďte mi iný spôsom ako sa dostanem k jednoduchej editácii textu v kótach..., cez vlastnosti ma to už nebaví...
ddedit poznám...
_dimedit "new".... tiež poznám...
Viete o niečom inom, nejaký toolbar, lisp, vba ???
Vďaka...
-A-
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
a co vám nevyhovuje na _ddedit? Dejte si ho na dvojklik na kótu a případně zkuste použít alternativní editor mtextu. Podle mého naprosto vyhovující řešení.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Obyčejný jednořádkový text dtext a taky mtext přece editujete taktéž příkazem ddedit. V čem je problém?
Dá se použít příkaz _dim - průběh na př.ř.:
Dim: volba hor nebo ver atd. Specify first extension line origin or <select object>: Enter=výběr objektu Select object to dimension: vybrat (Už jenom to přepsat do lispu) Upravil Ferdinand - 15.říj.2007 v 13:09 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Andrej ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() |
... pri zvislom texte sa mi viac páči mať text vodorovne....
"Dejte si ho na dvojklik na kótu a případně zkuste použít alternativní editor mtextu."
čo znamená na dvojklik ?? To mi nejde ?
Alter editor ?
-A-
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Produkty, které máte vypsané, bohužel neznám - píšu o AutoCADu/Mechanicalu 2008. Nastavení akce na dvojklik je IMHO možné od verze 2007. Normálně přes _CUI - akce poklepáním.
Jiný editor se nastavuje proměnnou MTEXTED. Upravil Seiner - 15.říj.2007 v 13:54 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
uj.... aj v 2006 by to malo byť.., no mám EN verziu..., tak neviem kde mám hladať "akce poklapáním" v tom CUI... raz som to už asi potreboval, ale neviem kde som to našiel.., ak som to našiel..
Vďaka.
-A-
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Zkuste GGmenu, je tam takový jednoduchý editor na kóty. Já používám občas MtmdEdit, ale ten pro novější AutoCADy (2007 - 2008) myslím není.
Upravil PepaR - 15.říj.2007 v 16:54 |
|
![]() |
|
![]() |
Skúsil som ten GGmenu a paráda..., dokonca MtmdEdit čo tam je , tak ide pod Map2006.
Tak to by mi úplne stačilo, vďaka.
Skutočne vďaka všetkým za príspevky.
-A-
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Pro funkci editace kót v GGmenu nemusíte využívat jen MtmdEdit, ale lze použít i jiné alternativy, které naleznete v panelu GG - Kóty I.
MtmdEdit bohužel funguje jen do verze AutoCADu 2006, na novější verze není upraven a je to škoda. Upravil PepaR - 16.říj.2007 v 08:23 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 7,570 sekund.