ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMove,stretch

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ondrej_partyngl Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.čvc.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADMechanical2007
Stav: Offline
Bodů: 12
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Move,stretch
    Zasláno: 10.zář.2008 v 08:21

Zdravím,

z nějaké pro mě neznámé příčiny mi najednou nefunguje když nakreslim úsečku pod libovolným úhlem a chytnu koncový uchopovací bod pro prodloužení pokračovat pod stejným úhlem pod kterým je úsečka zakreslena.Při mé práce je to pro mě velmi důležitá funkce.Vždycky jsem chytl uchop.bod abych úsečku prodloužil a mohl jsem pokračovat mimo jiné i přesně v úhlu úsečky což teď nejde.

Předem děkuji za reakce
Hezký den
Ondřej Partyngl
Zpět nahoru
Kackac Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.úno.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Bodů: 469
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2008 v 10:53
Nevím jak v Mechanicalu, jestli tam na to není přímo nějaké udělátko, ale pokud je to pouze cadovské chování, tak by to mohlo být vypnutým trasováním (F11) resp. polárním trasováním (F10), případně i zapnutým orto režimem (F8).
Já na prodloužení úsečky (resp. oblouku) používám příkaz _LENGTHEN) v režimu _DYNAMIC, a protože to používám dost často, mám na to pidilispík, třeba se bude hodit, spouští se příkazem DY
(defun c:dy() (command "_lengthen" "_dy"))

Upravil Kackac - 10.zář.2008 v 10:54
Kackac
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2008 v 11:03
KacKac já zírám, Tvé odpovědi jsou tak úžasné a vyčerpávající co se obsahu i rozsahu týče, že není k nim co dodat. Díky
Zpět nahoru
Kackac Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.úno.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Bodů: 469
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2008 v 11:41
Ó děkuji. Ale myslím si, že je tady spousta jiných, kteří dokáží odpověď (a někdy i tazatele) vyčerpat daleko víc a hlavně ve větším rozsahu dotazů.
Kackac
Zpět nahoru
ondrej_partyngl Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.čvc.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADMechanical2007
Bodů: 12
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2008 v 11:58
Díky za pomoc, ale zjistil jsem, že jsem vypl v nastavení kreslení a uchopování možnost púrodloužení..problém je vyřešen
Ondřej Partyngl
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2810:VIPJak protáhnout (prodloužit) 3D těleso v AutoCADu?
Tip 14270:Jak pomocí funkce PROTÁHNI (STRETCH) zvětšit objekt na konkrétní daný rozměr?
Tip 2750:Proč mi 3ds max nedovolí rendering do .MOV souboru QuickTime?
Tip 2669:V iPROJECTu mi nefunguje přesunutí dokumentu myší mezi dvěma složkami.
Tip 14043:K čemu slouží Pivot při přesunu ploch ve Fusion?
Tip 3286:Jak přesunout dveře z jedné stěny do druhé?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.