Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
ondrej_partyngl ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.čvc.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCADMechanical2007 Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() Zasláno: 10.zář.2008 v 08:21 |
Zdravím, z nějaké pro mě neznámé příčiny mi najednou nefunguje když nakreslim úsečku pod libovolným úhlem a chytnu koncový uchopovací bod pro prodloužení pokračovat pod stejným úhlem pod kterým je úsečka zakreslena.Při mé práce je to pro mě velmi důležitá funkce.Vždycky jsem chytl uchop.bod abych úsečku prodloužil a mohl jsem pokračovat mimo jiné i přesně v úhlu úsečky což teď nejde.Předem děkuji za reakce
Hezký den
|
|
Ondřej Partyngl
|
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Nevím jak v Mechanicalu, jestli tam na to není přímo nějaké udělátko, ale pokud je to pouze cadovské chování, tak by to mohlo být vypnutým trasováním (F11) resp. polárním trasováním (F10), případně i zapnutým orto režimem (F8).
Já na prodloužení úsečky (resp. oblouku) používám příkaz _LENGTHEN) v režimu _DYNAMIC, a protože to používám dost často, mám na to pidilispík, třeba se bude hodit, spouští se příkazem DY (defun c:dy() (command "_lengthen" "_dy")) Upravil Kackac - 10.zář.2008 v 10:54 |
|
Kackac
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
KacKac já zírám, Tvé odpovědi jsou tak úžasné a vyčerpávající co se obsahu i rozsahu týče, že není k nim co dodat. Díky
|
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Ó děkuji. Ale myslím si, že je tady spousta jiných, kteří dokáží odpověď (a někdy i tazatele) vyčerpat daleko víc a hlavně ve větším rozsahu dotazů.
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
ondrej_partyngl ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.čvc.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCADMechanical2007 Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
Díky za pomoc, ale zjistil jsem, že jsem vypl v nastavení kreslení a uchopování možnost púrodloužení..problém je vyřešen
|
|
Ondřej Partyngl
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.