Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
sorbík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 29.dub.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: autocad2013 Stav: Offline Bodů: 154 |
![]() Zasláno: 21.srp.2009 v 16:48 |
snad problém formuluji správně:
jednoduše, při otevření druhého a následného souboru (výkresu .dwg) se mi s ním otevře extra nový program a-cad 2008. Dá se někde nastavit(popř.jakou jinou chybu dělám), aby se ty další výkresy otevírali v podoknech, kde je pak v záložce window/ jednoduše vyberu.
díky
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Proměnná
SDI
Jinak též tip 2312 Jak otevírat DWG výkresy poklepáním v jediném okně AutoCADu? Upravil zdrk - 21.srp.2009 v 17:56 |
|
![]() |
|
sorbík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 29.dub.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: autocad2013 Stav: Offline Bodů: 154 |
![]() |
jj fajn, dík za odkaz na tip:
jen mám na neštěstí W Visty a v jejich případě se to dělá, jak jsem se dočetl, skrz ty registry(resp. regedit- otevřel jsem jej, ale za žádnou cenu jsem se nikam ve stromu neproklikal!...ve skutečnosti ani nevím, kam bych měl-? k tomu DDE?
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Ano, asociace přípony dwg.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
po delší odmlce opět žádám radu: vyzkoušel jsem v total commanderu asociovat příponu dwg danému programu (Acadu 2008), s tím, že jsem v nabídce odfajfkoval i to patřičné okénko s potvrzením DDE. v acadu jsem následně potvrdil hodnotu proměnné SDI na 0......a přesto se mi každý soubor stále spouští EXTRA. nemůže to být v hlubším jádru věci,tím nastavením zprávy DDE; Aplikace a tématu, jak se cituje v cad tipu 2312 :,které taky musím nastavit.
Je-li vybrána volba "Použít DDE", hodnota "Zpráva DDE" by měla být nastavena na [open("%1")], Aplikace na +co to znamená VYŠŠÍ VERZE A-CADU?
ta má cesta pro příponu dwg vypadá v T.commanderu takto:
dwg file (C:\PROGRA~1\AUTOCA~2\acad.exe "%1")
neměl bych se tam spíže dobelhávat po cestě, které má v sobě to AcLauncher.exe
|
|
![]() |
|
![]() |
nakonec se mi to povedlo: stačí přidržet pravé myšítko v total commanderu nad souborem adát otevřit v programu>zvolit výchozí program a vybrat auto cad dwg launcher.-nabízí se mi tu ještě ta možnost otevření v auto cad aplication, leč nevím jaký je mezi těmito dvěmi vztah::: ,která je proč výhodnější apod.
s každým zodpovězeným otazníkem, nastupují další.....
![]() |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Nejvýhodnější je ponechat asociaci na tom nastavení, které vytvoří instalační program AutoCADu. Pro nastavení můžete použít oboje - AcLauncher dělá oproti AutoCADu ještě další operace (kontrolu asociací, způsob spuštení...).
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
dlouhé názvy přinutíte Woknům tím, že to celý dáte do uvozovek:
"C:\Program Files\AutoCAD 20xx\acad.exe" "%1"
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,520 sekund.