Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 06.říj.2009 v 07:07 |
|||
Dobrý den,
pracuji na pravděpodobně poslední aktualizaci GGmenu, kde bych rád zapracoval Vaše připomínky. Určitě se někomu z Vás uživatelů, co GGmenu používají, něco nelíbí, panely by uspořádali jinak nebo by doplnili funkce, kterými nás obdarovává Xanadu, případně které používáte a myslíte že by se mohli hodit jiným.
Dále bych se chtěl pozeptat zda zůstávat u klasického formátu MNU menu nebo převést natrvalo na CUI a znemožnit tak starším uživatelům CADů načtení menu?
Poslední dotaz směřuje na to jaké je tu zastoupení fanoušků ribbonu a jestli by byl o úpravu GGmenu do ribbonu menu zájem?
PS: Jenom abych naťukl čeho se v nové verzi GGmenu dočkáte, tak bude přidána jedna skvělá utilitka od Alfreda pro katastrální mapy.
Jsem tedy otevřen všem připomínkám a názorům a budu se tešit na Vaše podněty. Upravil PepaR - 06.říj.2009 v 07:11 |
||||
![]() |
||||
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
|||
GGmenu používáme a děkujeme za jeho aktualizace. Nechte raději MNU, je dost lidí co používá staší verze a nám s novějšími to nevadí. Na Ribbon jsem si zvykl a používám ho, ale toolbary mi nevadí.
Jestli to nevadí Xanadu, dejte tam prosím jejich nové Lispy. Hlavně InsertC, FLay, BLegend. |
||||
![]() |
||||
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
|||
Osobně jsem velice spokojeny uzivatel GGmenu, dekuji za nej, jelikoz spousta funkci GG mi usnadnuji a zrychluji praci. GGmenu mam poupravovane tak jak to vyhovuje me, takze co se me tyce, tak nemusite na zobrazeni panelu, ikonek apod nic menit, jelikoz si to "rozhazim" podle sveho a myslim si, ze kazdy uzivatel, kteremu to nebude vyhovovat to udela take.
Osobne pouzivam standartne aplikace FIXBLOCK, LAYLAY, FLAY, LOMAN ,... mozna by nektery z nich bylo dobre doplnit do GGmenu, ale to je na Vasem uvazeni a ohlasu uzivatelu. Fanousek ribbonu nejsem - v mem okoli kazdy pouziva klasicke tab zobrazeni cadu. Jen me zajima jaka utilitka od Alfreda to je ? (zni to zajimave, jelikoz s katastry jsou vecne problemy). |
||||
![]() |
||||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
|||
Na dotaz v jakém formátu - je jednoduchá věc - MNU je klasika, přehlednější a CUI se dá převést kdykoliv, zpětně to snad ani nejde.
K vytvoření ribbonu - zkoušel jsem je vytvořit v současné verzi - v jednom toolbaru byl nějaký problém, nechtěl brát příkaz - již si ho nepamatuji. Jinak - PŘÁNÍ UŽIVATELŮ JE JEDNA VĚC A SKUTEČNÉ PROVEDENÍ (časová otázka) JE VŽDY NA AUTOROVI |
||||
![]() |
||||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|||
Primlouvam se za:
-MNU -toolbaary, ne ribbon a nebo alespon moznost vyberu (toolbary - ribbon), pripadne kombinace. AutoCad to take kombinuje - treba CIVIL 2010 je Ribbon, ale nektere ikony na ribonech jen otevou toolbar... -ZIP verzi bez instalatoru -nedelat nenapadne cerno-sedo-sede ikony ve stylu 2009 a 2010 |
||||
![]() |
||||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|||
Tyto funkce máte v panelu nástrojů nebo menu? Pokud v máte pro ně nějaké vytvořeny ikonky, tak mi je prosím pošlete ať je nemusím vytvářet znovu.
Nechte se překvapit, nečekejte zázraky, nicméně myslím, že z hlediska uživatelů je tato funkce velmi zajímavá.
U tohu MNU pravděpodobně zůstanu, přijde mi to přehlednější a co se týče ZIP verze, tak ta je k dispozici i k minulé verzi.
Děkuji všem zúčastněným za názory
|
||||
![]() |
||||
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
|||
Mam je ve zvlastni palete co jsem si udelal.
Ikonky mam dve predelane, zatim jsem nemel cas se tim zabyvat (mam tam zatim otazniky :D) - nicmene sou velmi jednoduche a pro me pochopitelne (max 5min prace), avsak pro ostatni asi ne ... Predpokladam, ze Vam nepomohou, casem je chci udelat lepe a na vsechny lispy, ktere pouzivam, ale zatim na to nemam cas. Ikonky pro LayLay a Loman |
||||
![]() |
||||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|||
Nemohl byste mi prosím poslat ikonky v BMP souboru uložené přímo z AutoCADu? Moc děkuju.
|
||||
![]() |
||||
![]() |
|||
Poslu na mail, nejak nelze na cadforum uploadnout bmp, proto jsem prejmenoval
|
||||
![]() |
||||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|||
Ještě jednou děkuji za reakce. V brzké době zde na CAD fóru naleznete novou verzi GGmenu a tímto děkuji panu Michlovi za ochotu k aktualizaci.
Uvádím výčet novinek:
GGmenu v1.99
|
||||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,283 sekund.