Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kmasek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.bře.2007 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() Zasláno: 21.říj.2009 v 08:10 |
Dobrý den,
mám sestavu skládající se z dalších podsestav. U podsestav jsem si upravil pozice rozpisky dle svych potreb. Nyní koukam na strukturovanou rozpisku hlavni sestavy a kdyz rozkliknu podsestavu ikonkou +, tak se pozicovani v podsestave uplne zmenilo. Jak docilit toho aby rozpiska nadrazene sestavy ctila pozicovani v podsestavach. Dekuji |
|
![]() |
|
Kmasek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.bře.2007 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() |
Pánové, zkušení konstruktéři.
Jak zafixovat pozice v podsestavách, aby se při vložení do nadsestavy nepřečíslovaly. Děkuji |
|
![]() |
|
Martin Rebenda ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.pro.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2009, AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 488 |
![]() |
Myslím, že to nejde. |
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
Ludeke ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 13.srp.2008 Lokalita: ČR (OL) Používám: Inventor 10, Cad2000 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Dobrý den
mám problém s rozpiskou Inventoru 2008. Něco o této problematice jsem si přečetl v helpu tak i tady, ale na můj problém jsem odpověď nenašel.
Problém je v tom, že některé mnou modelované díly v rozpisce na kartě pouze součásti jsou zobrazeny dvakrát. Příklad: vymodeluji díl s názvem "součást 1" tuto součást použiji v "sestave 1" a v "sestavě 2" Tyto dvě sestavy vložím do "hlavní sestavy". No a když mám otevřenu hlavní sestavu a otevřu si rozpisku pouze součásti budu mít na jednom řádku zobrazenou cestu k souboru "součást 1" počet kusů 1 a další vlastnosti jako číslo součásti název součásti a td. A hned na dalším řádku bude úplně naprosto to samé znova o součásti 1. Nevím jak mám docílit toho, aby zmi'novaná součást byla ve výpise součásti zobrazena jen jednou s počtem kusů 2.
Za případné rady vám děkuji
|
|
Luděk
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Když si nastavíte možnost sloučení součástí, měly by se spojit do jednoho řádku a kusy sečíst.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Ludeke ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 13.srp.2008 Lokalita: ČR (OL) Používám: Inventor 10, Cad2000 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Když jsem zaškrtnul volbu sloučení řádků při stejném čísle součásti tak se nic nestalo. Problém trvá stále. Neměl bych někde ještě něco zapnout nebo nastavit?
Upravil Ludeke - 25.lis.2009 v 14:13 |
|
Luděk
|
|
![]() |
|
dental ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor profesional 2010,SolidWorks Premium 2010 Stav: Offline Bodů: 67 |
![]() |
Pokial pouzijem tu istu suciastku v 2 roznych podzostavach,ktore vlozím do nadradenej zostavy,tak sa mi v rozpiske musia objavit scítane 2 ks.Inak mate asi 2 rozne suciastky s tym istym nazvom.Ked ulozim suciastku ako kopiu s tym isty nazvom,aj tak ich scitalo.
|
|
Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia |
|
![]() |
|
![]() |
kontroloval jsem to a je to jedna jediná součást načtená do dvou podsestav. Zkoušel jsem zvlášť ty dvě podsestavy vložit do jedne setavy kde nebylo nic jiného. Pořád to samé. sloučení součástí mám nastaveno ale asi to nefunguje.
|
|
Luděk
|
|
![]() |
|
![]() |
Nešlo by nějak změnit pořadí dílů v rozpisce na kartě data modelu.
Myslim ze rozpiska nadsestavy se vytvari podle karty data modelu a ne dle karty strukturované. Nebo jinak, lze u sestavy zmenit poradi pozic o dve a vice urovni nize? Priklad: sestava se sklada ze svarencu a kazdy svarenec z nekolika dilu. Kdyz si necham vypsat kusovnik sestavy se vsemi dily(i dily ve svarencich) je to serazeno dle karty data modelu a ta se neda zmenit. Takze, jak tedy to poradi ma uzivatel zmenit? Nebo uz snad konecne odinstalovat ten inventor a nainstalovat konkurencni software, ktery tyto zakladni veci bezproblemu zvlada. Dekuji. |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Na kartě "data modelu" se ozbrazují všechny modely a podsestavy bez čísel pozic a struktury rozpisky. Měnit pořadí lze jednoduše přetažením myši a to v jakékoli úrovni. Vhodné je ale využít některých funkcí pro řazení dle vlastnosti (nejdříve vyráběné díly, pak nakupované a pod.). tato záložka je primárně určena pro vyplňování vlastností a jak se bude chovat v jednotlivých rozpiskách. Vlastní čísla pozic ať detailní či strukturované se zobrazují na příslušných záložkách. Optimální je pak využít funkcí rozpisky pro uspořásání dle potřeb a následné automatické či ruční přečíslování. Pro zvládnutí těchto funkcí by bylo dobré nějaké školení, případně i s úpravou či tvrobou CAD norem (pro optimální využití rozpisky ve výkrese a dále)
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Ještě oživím téma, protože právě řeším ten samý problém...
Ad data modelu - ano přetáhnout součást o řádek výš či níž sice lze, ale pouze do uzavření Rozpisky. Po uložení sestavy a otevření rozpisky je vše na starých (špatných) řádcích. Hlavní problém ovšem vyvstává při vložení této sestavy do sestavy jiné, kde si vloženou sestavu znovu přečísluje dle svého. Což je například pro export dat rozpisky do excelu prakticky likvidující vlastnost. Pokud by mi nechal alespoň pořadí řádků (čísla pozic neudrží - zamknout položky mi taky nepomohlo ![]() |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Jen pro upřesnění, veškeré hodnoty zobrazované v rozpisce jsou brány z modelu. Pouze číslo pozice je vlastnost, která se generuje až na sestavě.
Rozpiska je pouhé zobrazení těchto vlastností.
Pořadí řádků je podobné jako v jiné databázi. zobrazuje se vždy aktualizovaně vzhledem k uloženým informacím (iVlastnostem).
Pokud přečíslujete čísla pozic, zůstane toto číslování uloženo uvnitř dané sestavy. Seřadit se dá právě podle iVlastností (nejprve vyráběné, následně nakupované položky)
Ano, jediným problém zůstává takováto aktualizace v nadřazených sestavách, to řešíme s Autodeskem. Jinak je možné to řešit pomocí užiatleských vlasntostí či ve spolupráci např. s Vault Professional.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,602 sekund.