CAD Forum - Database of tips, tricks and utilities for AutoCAD, Inventor and other Autodesk products [www.cadforum.cz]
Czech English Deutsch
Login/Register:
 Visitors: 5800 
RSS tips RSS channel - CAD tips
RSS discussion RSS channel - CAD discussion

Discussion Discussion forum

HelpCAD discussion

CAD Forum - Homepage CAD discussion forum - ask any CAD-related questions here, share your CAD knowledge on AutoCAD, Inventor, Revit and other Autodesk software with your peers from all over the world. To start a new topic, choose an appropriate forum.

Please abide by the rules of this forum.

How to post questions: register or login, go to the specific forum and click the NEW TOPIC button.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The information that you provide in this form will make up your forum profile which can be viewed by other forum members. Your email address will only be visible by forum admin and moderators and will be used to send you Forum Notifications. To cancel your account, use the page Opt-out or contact webmaster@cadforum.cz.

Autocad 3ds studio file

 Post Reply Post Reply
Author
Dolli2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27.Feb.2018
Location: Canada
Using: autocad2017
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dolli2 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Autocad 3ds studio file
    Posted: 12.Mar.2018 at 06:02

Hello,

 
1. How to change  objects size on 3D studio file downloads from internet by using 3D SCALE command in AutoCAD?
 
Thanks Smile
Back to Top
philippe JOSEPH View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14.Mar.2011
Location: France
Using: AutoCAD Mechanical 2012
Status: Offline
Points: 951
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote philippe JOSEPH Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Mar.2018 at 07:56
Hello Dolli2, I have tried the command 3DSCALE but it seems complicated and I think that you can use the "normal" command
SCALE with only the choose of : 1 initial point and then the scale itself or :
Select the object and work it directly from the properties palette ( Ctrl + 1 ) only if you want to change the dimensions in X , Y and Z with different values.
Philippe JOSEPH
Back to Top
philippe JOSEPH View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14.Mar.2011
Location: France
Using: AutoCAD Mechanical 2012
Status: Offline
Points: 951
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote philippe JOSEPH Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Mar.2018 at 08:36
Note : there is an interesting feature included in the command ALIGN that is to automatically scale a 2D or 3D object to a special value by using 2 source points and 2 destination points and not the 3 offered.

ALIGN

Quick Reference

Aligns objects with other objects in 2D and 3D

Menu: Modify ➤ 3D Operations ➤ Align

Command entry: align

Select objects: Select the objects to align and press ENTER

ALIGN Using One Pair of Points Specify first source point: Specify a point (1)

Specify first destination point: Specify a point (2)

Specify second source point: Press ENTER

When you select only one source point and destination point pair, the selected

objects move in 2D or 3D from the source point (1) to the destination point

(2).

ALIGN Using Two Pairs of Points Specify first source point: Specify a point

(1)

Specify first destination point: Specify a point (2)

Specify second source point: Specify a point (3)

Specify second destination point: Specify a point (4)

Specify third source point: Press ENTER

Scale objects based on alignment points [Yes/No] <No>: Enter y or press ENTER

 

 

 



Edited by philippe JOSEPH - 12.Mar.2018 at 08:40
Philippe JOSEPH
Back to Top

Related CAD tips:


 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0,109 seconds.