Zobrazit plnou verzi příspěvku: _pasteorig *Neplatné*

chrudoš
12.06.2012, 08:43
Ahoj, potřeboval bych poradit, při vkládání konkrétní věci (blok haly) do jiného výkresu se mi objeví hláška Neplatné. Nefunguje to ani naopak, že bych k hale něco vložil, prostě to nejde. Halu jsem už porozbíjel na úsečky a křivky, stejně to prostě nejde, vyskytuje se to jen u té haly, ostatní věci z jiných xrefů jdou k ostatním věcem vkládat bez problémů. Nefunguje ani přeuložení ani vložení do nového výkresu, ze kterého bych pak kopíroval, prostě je přímo v půdorysu té haly nějaký element, který tomu zabraňuje. CAD je 2007, díky za pomoc.


Vladimír Michl
12.06.2012, 09:00
Jsou v těch vkládaných objektech AEC objekty? (např. z AutoCAD Architecture?)
 
Není to opakované vkládání? Zkuste před ním spustit _PURGE - viz bližší informace:
http://www.cadforum.cz/cadforum/hlaseni-blok-abcd-odkazuje-sam-sebe-tip6814

chrudoš
12.06.2012, 09:07
Hláška o AEC objektech se neobjevuje, navíc ta mi nikdy problém nedělala. Purgoval a auditoval jsem ostošest, vkládaný blok resp entity jsem si rozbil na základní věci, vložil do čistého výkresu, uložil a zkusil vložit i jako blok i jen jako entity, nic prostě, resp vložím a už nemůžu vložit nic jiného, co obsahuje jakýkoliv blok, zase vše vkládané musí být rozbité na entity, což je jaksi nepraktické.


bravebruce
12.06.2012, 10:16
Chce to výkres vyčistit....ale i od "cizích" typů čar. Když si otevřete roletku s typama čar a máte tam typy čar, které se zobrazují jako tři tečky (typy čar, které pochází třeba z ArchiCADu), tak se jich musíte zbavit. Nejlépe tak, že vyhledáte vše, co má tyto typy čar a přiřadíte jim jiný typ čar. Pak dáte vyčistit výkres. Zkotrolujete roletku s typama čar (načtenýma) a když už tam nejsou, tak by to mělo být v pořádku.
To samé se musí udělat i v druhém výkresu.

vbehun
12.06.2012, 10:19






Máte nainstalované poslední opravy na Vaši verzi Autocadu ? Jsou vyčištěné všechny bloky ?Zkuste zlobivý blok uložit jako DXF, případně z něj použít jenom některé entity příkazem _WBlock / PišBlok a pak teprve do vašeho výkresu.P.S.:V souvislosti s Autocadem 2007 mi napadá ještě CAD tip 5076:V DWG souboru formátu 2000 uloženém z AutoCADu 2007 nefunguje Copy/Paste.---editJeden zajímavý případ  s Autocadem 2007 je zde: pasteclip problemkde popisovanou chybu vyřešilo nastavení seznamu měřítek na výchozí hodnoty.--- Command: _-scalelisteditEnter option [?/Add/Delete/Reset/Exit] : rReset scale list to defaults? [Yes/No] : yScale list reset to default entries.Enter option [?/Add/Delete/Reset/Exit] : e---"ScaleListEdit" je česky "UprSezMěř"---Lisp:(command "_-scalelistedit" "_r" "_y" "_e")Makro:_-scalelistedit;_r;_y;_e;---







vbehun2012-06-12 11:45:22