Zobrazit plnou verzi příspěvku: acad.pgp "neznámý příkaz"

Stehno
15.03.2017, 20:43
Zdravím, vždy jsem používal moji oblíbenou zkratku pro příkaz ořež a sice "asd", protože se to úžasně rychle píše. Nyní po reinstalaci systému jsem si opět nainstaloval stejnou verzi AutoCADu a sice 2017. Když se ale pokusím nyní upravit soubor acad.pgp, tak to tuto zkratku buď vůbec neregistruje nebo jí to rozpozná, ale napíše "neznámý příkaz". Nepomáhá ani přes aliasedit (editor zkratek), kde nastává druhá varianta. Podrobněji druhá varianta: napíšu > asdnašeptávač nabísí hned zkratku ASD (TRIM)Enter nebo mezerník"neznámý příkaz ASD" tudíž zkratka je rozpoznána, ale následně to používá asd a ne trim (ořež) a nechápe to jako příkaz. Hledal jsem stejné potíže online, ale nakonec jsem to vzdal. Nenašel jsem nikoho s naprosto stejnou obtíží. Dovedu bez té zkratky žít, ale rád bych to vyřešil. Děkuji. 

vbehun
16.03.2017, 08:30
Uživatelské zkratky je vhodné dávat na konec originálního souboru "Acad.pgp".Nemáte zkratku ASD ("ASD,      *Trim" nebo "ASD,      *Ořež") v souboru dvakrát?Pokud jde o český, lokalizovaný Autocad, neosvědčilo se používání ALIASEDIT:- pokazí diakritiku a příkaz pak není rozpoznán.Raději jiný textový editor, třeba obyčejný Notepad.

Stehno
16.03.2017, 09:38
Ano, Aliasedit opravdu nepřináší zajímavé výsledky, mám českou lokalizaci. Hází to dokonce často chyby. Jinak acad.pgp jsem upravoval i v textovém editoru. Zkoušel jsem noho kombinací, několikrát jsem zkoušel aliasedit s tím, že jsem to pak smazal. Stejně tak jsem zkoušel dát zkratku do různých míst acad.pgp, a skoušel jsem i vyhledávat, zda nemám duplicitní zkratku. Bohužel ani jedno z toho to není. Problém bude asi jinde. Ale děkuji za odpověď. 

johny
16.03.2017, 10:46
Tady máte správný postup.http://autode.sk/2nqHipt-klinknu na "A", napíšu PGP a enter.- v pgp souboru se to dává VŽDY na konec- jestli máte český autocad, pak dejte příkaz česky.- nemělo by vadit že máte něco vícekrát, bere se to poslednívaše syntaxe je pro ENG autocad*ASD,  *TrimCZ autocad:*ASD,  *OřežLépe nechte poslední řádek volnýpoužijte příkaz _reinit pro znovu načtení.Pokud tento postup nebude fungovat, pak můžete řešit problémPozn. Ve videu jsem nemohl použít vaše ASD páč mě to přebíjí náký lisp.

johny2017-03-16 11:03:19

vbehun
16.03.2017, 10:58
[QUOTE=johny]...páč mě to přebíjí náký lisp.
[/QUOTE]Co dělá ten příkaz ASD u tazatele?Není to globální jméno nějakého lispu, jak píše johny, který je třeba definován v "acaddoc.lsp", ale není k nalezení?
vbehun2017-03-16 11:02:30

Stehno
16.03.2017, 15:30
Velmi děkuji uživateli Johny. Nyní už to funguje. Zdá se, že chyba byla opravdu to, že jsem měl anglický výraz bez pomlčky, respektive, že jsem neměl příkaz český. Což je zvláštní, vsadil bych svoje boty na to, že jsem zkoušel oba. Ale ať už to bylo, jak chce, nyní už to funguje a já moc děkuji.