Zobrazit plnou verzi příspěvku: Aktualizace bloku

tomtnt
25.04.2009, 00:26
Dobry denResim problem s aktualizaci bloku. Mam nasledujici workflow: V souboru BLOKY.DWG mam vytvoreny bloky tabulek. Tyto bloky jsem si dal do paletek a ted jsem je nasazel poruznu do souboru DRAW.DWG.Jenomze ted jsem udelal pomerne pracnou zmenu tech bloku v souboru BLOKY.DWG a doufal jsem, ze se zmena projevi i v souboru DRAW.DWG. Jenze se tak nestalo. Co je horsi, ze i pres vlozeni bloku z paletky, ikdyz se odkazuje na soubor BLOKY.DWG tak se porad vklada stara verze bloku pred aktualizaci. Prosim, jde to nejak zaktualizovat? Vyresit to jinak, nez ulozit bloky pod jina jmena a ty pak zase pretahat do DRAW.DWG? Vim, ze bych mel editovat blok primo v DRAW.DWG, ale tak si zase nevytvarim kompaktni blokovy soubor BLOKY.DWG pro migrace rozhrani na jine pocitace. ten proste pak jen prekopiruji na jine stanice, zaktualizuji paletky a mam svoje rozhrani...nemusim schanet bloky po vsech moznych souborech...nevim, asi mam divne workflow.

alfred
25.04.2009, 10:04
Blok může být v každém souboru jiný a není mezi nimi žádná vazba. Pokud potřebujete aby se to co změníte v jednom souboru projevilo v druhém, použijte XREX (externí reference).Aktualizovat bloky můžete tak, že například v "Design centru" přetáhnete bloky ze souboru BLOKY.DWG do souboru DRAW.DWG. Mělo by se to zeptat, zda se mají bloky aktualizovat.

Mikemamm
25.04.2009, 11:03
Pokud to jsem to spravne pochopil, tak staci prikaz čisti , pomoci ktereho vymazete v danem vykrese dany blok a po dalsim vlozeni by mel byt jiz aktualizovany.
Uvedu priklad : Mam blok tabulka.dwg vlozim jej do vykresu a nasledne zmenim ve zdrojovem souboru tabulka.dwg nejake parametry, ale neaktualizuje se to, tak pomoci prikazu čisti vymažu blok tabulka.dwg (i kdyz ho vymazete fyzicky pomoci del klavesy, tak stejne v "pameti vykresu" bude obsazen) a pote znovu vlozim aktualizovani blok tabulka.dwg a melo by byt vse v poradku

tomtnt
25.04.2009, 12:27
ano dekuji. Prikaz čisti mi pomohl.Skoda ze nejde zachovat linkovani bloku mezi soubory. Xref na to neni idealni, protoze xrefujete cely soubor? V mem pripade by to byla cela skupina ruznych bloku, hlavne parametrickych.