Zobrazit plnou verzi příspěvku: Aplikace Legenda podlah

Vladimír Michl
16.11.2011, 16:45
Pro Revit 2012 jsme uvolnili novou aplikaci sady "CS+" - Legenda podlah. Ke stažení je na stránce Download.



 
Zatím poněkud neobratné ovládání je způsobeno omezeními v API rozhraní Revitu. Postup a možnosti práce této aplikace ilustruje video na našem kanále na YouTube:
 
[TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=riUVA2cdwxg[/TUBE]

PepaR
18.11.2011, 09:44
Moc hezké, děkujeme. Nešlo by ten export popisu vrstev prosím učesat již přímo do podoby tabulky, kde by byla zvlášť tloušťka (viz přiložený obrázek)?Dále bych se rád zeptal, zda neuvažujete o podobné nadstavbě pro vykazování výpisu prvků oken, kdy je potřeba taktéž schema a nejenom textový výpis?Nu a neodpustím si tip na aplikaci, pokud by Vaši programátoři neměli co dělat ;). Je strašně zdlouhavé, když odstraním místnost v půdoryse, tak ji pak odstraňovat i ve výpise místností (kde je ji přiřazena vlastnost Neumístěná). Nebylo by od věci na to udělat nějakou rutinu, pokud by to bylo samosebou možné.

statecny
18.11.2011, 12:52
Tabulka by šla samozřejmě vytvořit také. Nicméně jiný uživatel bude požadovat zase jiný vzhled a zavděčit se všem úplně nelze. Je ale možné provést upravení aplikace přímo podle konkrétních požadavků, tak aby vzhled odpovídal vašim firemním zvyklostem.
Co se týká legend oken a dveří, tak na té také pracujeme.
Utilitu na vymázání neumístěných místností bychom také zvládli, ale je otázka zda je to třeba. V tabulce místností si můžete klepnutím na tlačítko skrýt schovat všechny nepoužívané místnosti a není je tedy třeba mazat. Navíc pokud budete v projektu vytvářet novou místnost, můžete využít tyto neumístěné místnosti. Obzvlášť pokud již mají definované např. povrchové úpravy a další parametry, které pak nemusíte vyplňovat.

PepaR
18.11.2011, 13:05
Děkuji za odpověď.S těmi neobsazenými místnostmi máte pravdu, že je můžu schovat nebo je izolovat a pak umazat. Ale těch pár kliků navíc ... ;)