Zobrazit plnou verzi příspěvku: automatické načtení externí reference

sorbík
12.02.2013, 09:30
Ahojte,pracuji často s externími referencemi a v poslední době mě celkem již unavuje neustálé potvrzování vyskakujících oken: "externí reference se změnila, načíst znovu?" dá se někde nastavit, aby se to dělo automaticky? díky

alfred
12.02.2013, 17:58
Nikde to nastavit nejde. Vyskakovací okno se ale dá vypnout a dá se upravit četnost kontrol. Osobně bych to nepovažoval za vhodné. Představte si, že ten xref upravuje někdo jiný, ten někdo každou minutu sopubor uloží a Vám se bude neustále aktualizovat xref... Lze ale udělat tlačítko s příkazem-xref z *nebo LISP, který se může spouštět velmi krátkým příkazem, nebo klávesovou zkratkou(command "-xref" "z" "*")

Vladimír Michl
12.02.2013, 19:39

Nastavení notifikací se dá změnit - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=6642ale spíš je otázka, zda se onen xref opravdu tak často mění, či zda nejsou ony notifikace nesprávné (soubor se ve skutečnosti nemění). Jsou xrefy na síti? Pocházejí ony DWG soubory z AutoCADu? Hlásí audit souboru nějaké chyby?

sorbík
12.02.2013, 23:51

Díky za náměty! nejde v mém případě o množství změn (stálého ukládání )v čase, ale spíše o to, že se mi změna projeví v několika výkresech, kde je reference obsažena....takže z tohohle titulu mi ta četnost oken vadila, ale možná jsem již moc náročný :)