Zobrazit plnou verzi příspěvku: CADVault verze 4

Pajas
12.09.2006, 14:29
Když vytvořím nějaký zabezpečený objekt ve verzi ACad 2007 a uložím
výkres ve formátu dwg2004, tak po znovuotevření výkresu se mi tento
objekt převede z původního Deep Vault či Shallow Vault na
acad_proxy_entity a nadefinované role (např. zákaz tisku či možnost
posunovat objektem) mi tím pádem nefungují. Na tento proxy objekt mi
tedy nefungují ani příkazy Edit permit (_cadvaultedit) a Extract
(_cadvaultextracxt). Při uložení ve formátu dwg2007 je vše v pořádku.
Jak docílit toho, aby se dané objekty nepřeváděly na proxyentity v
nižším formátu dwg?
Doufám, že je to napsané dostatečně srozumitelně :)


Vladimír Michl
12.09.2006, 19:47
Srozumitelné to je. Dle firmy CADLock je to známý problém - zabezpečené objekty uložené (zabalené) ve Vaultu totiž nepodléhají konverzi do nižšího formátu DWG - výsledný výkres tak obsahuje staré i nové entity a CADVault je tím zmaten.
Připravované řešení spočívá v přidání informace o verzi do záhlaví Vaultu - to ale vyžaduje změnu vnitřního formátu Vaultu, takže z důvodů kompatibility to nebude řešeno novým buildem verze 4, ale až verzí CADVault 5.

Petr Bláha
12.09.2006, 20:32
hmm jinými slovy je Vault momentálně v reálu dost nepoužitelný, protože kooperace mezi různými verzemi je celkem běžná záležitost u většiny lidí. A abych si ještě neustále hlídal: co, komu, v jaké verzi a co pak nebude fungovat, to bych se z toho už asi úplně po.Díky Pajasovi, neb jsem již vyčlenoval z rozpočtu na SW něco na Vaulty, protože zamykání potřebujeme, ale uplatním to prozatím na něco jiného. Možná by i stálo za to, tuto poněkud zásadní informaci uvést na info stránku o CADVaultu.

Kamil Hronovský
13.09.2006, 11:06
Nevím, zda to tu již nebylo.Co použít na ochranu výkresu deter.vlx, který z vybraných entit udělá nvlož blok. Ten pak již nejde rozložit ani editovat přes refedit.http://www.dotsoft.com/freestuff.htm

Vladimír Michl
13.09.2006, 19:49
Pozor, to je tedy velmi pochybný způsob ochrany (srovnatelný s nastavením R/O příznaku souboru). NVLOŽ/MINSERT lze rozložit velmi snadno, hned několika způsoby. Ten nejjednodušší je asi FLATTEN + _EXPLODE.

Vladimír Michl
15.09.2006, 08:59
[QUOTE=Petr Bláha]Možná by i stálo za to, tuto poněkud zásadní informaci uvést na info stránku o CADVaultu.[/QUOTE]
Ano, tuto informaci jsme tam doplnili.
 
Setkaly se zde dva problémy - principiální (který bude u tohoto typu aplikací vždy) a chyba v software (která bude odstraněna, ale z důvodu kompatibility ne pouze malým updatem). Takže ukládání cadvault objektů do starších verzí bude asi vždy tvořit jen náhledové (proxy) objekty, kdežto round-tripping (znovuotevření starší verze DWG v původní verzi aplikace) fungovat bude.

Ferdinand
18.09.2006, 14:08

[QUOTE=Vladimír Michl]...NVLOŽ/MINSERT lze rozložit velmi snadno, hned několika způsoby. Ten nejjednodušší je asi FLATTEN + _EXPLODE.[/QUOTE]Tak bohužel, nemohu Vám dát za pravdu... Příkaz Flatten provede promítnutí 3d entit do 2d:Command: flattenInitializing...Select objects to convert to 2d...Select objects: 1 foundSelect objects:Remove hidden lines? <No>:Pokud se pokouším rozložit objekt, který byl do výkresu vložen příkazem _Minsert pomocí příkazu _Explode, proběhne toto:Command: explodeSelect objects: 1 found1 was minserted.Select objects: quote*Invalid selection*Expects a point or Window/Last/Crossing/BOX/ALL/Fence/WPolygon/CPolygon/Group/CLassSelect objects: 1 found, 0 total1 was minserted.Select objects:None found.Ev. _Xplode:Command: _xplodeSelect objects to XPlode.Select objects: 1 foundSelect objects:1 objects found. 1 invalid.Příkaz Quote - nezná:Command: quoteUnknown command "QUOTE".  Press F1 for help.Který způsob je ten složitější?(Další problémy viz téma: Minsert)

Ferdinand
18.09.2006, 14:15
Omlouvám se, jde to... Musí se prvně použít _Flatten a pak následně _Explode... Akorát že se blok přejmenuje z původního JMENOBLOK na JMENOBLOK-flat-n (n je původní pořadové číslo v násobném poli), takže v případě původně vloženého pole 4x5 dostanete 20 identických bloků různého jména...což se mi moc nelíbí.