Zobrazit plnou verzi příspěvku: Civil 3D + google earth

mxlx
04.11.2008, 16:21
Dobrý den.
Velmi mě uchvátila možnost importovat data do CIVIL 3D z aplikace Google earth. Tuto možnost jsem myslel že využiji ve své bc. práci. Bohužel velikost mého úseku je dlouhá 130 km a nepřišel jsem na to (a to jsem se tomu věnoval už hodně hodin) jak je možno a zdali je to možno spojit několik map dohromady a hlavně terén. Protože jediná možnost je oddalení mapy v google earth a pak postradam nejen detail mapy ale i vrstevnice jsou velmi zkreslene.  idealní by bylo abych si podel sve trasy udělal několik importu a nějakym přikazem je pospojoval a to nejen mapy ale i teren. Děkuji za případnou pomoc a doufam že nějake řešení existuje neb  se nejedna dle meho o nějak ojediněli problem.
Přeji hezký den
LM

martinfolber
04.11.2008, 16:33
Dobrý den, na internetu je možné sehnat aplikace, které umí spojit jednotlivé ortofotomapy do jedné. Osobně doporučuji třeba Stitch Maps 2., ale existuje jich více. S digitálním modelem je to horší, samozřejmě záleží o jaké přesnosti se bavíme, ale postup uvažujete správný. Je třeba nechat si naimportovat DTM v maximálním zvětšení a ty si pak civilovskou funkcí vložit do jednoho finálního celistvého povrchu...

Vladimír Michl
04.11.2008, 16:47
Můžete také narazit na omezení objemu dat stáhnutelných z Google Earth do jiných aplikací během jednoho sezení. Toto omezení se uplatní od verze Google Earth 4.3.