Zobrazit plnou verzi příspěvku: CIVIL podélný profil - výška v bodě

Radim Cech
20.09.2007, 08:21
Mám vytvořený podélný profil a v určitých místech staničení potřebuji doplnit výšky. Mohl bych asi dát bod na trase, ale to mi nevyhovuje, protože je to pak vlastně bod polygonu směrového řešenía navíc tam doplňuje staničení do situace. Chtěl bych ten bod jen zadat v podélném profilu.
 
Ví někdo, jak na to?

imzadi
21.09.2007, 10:24
v menu profily zvolite pridat popisky zobrazeni profilu a zvolim treba typ vyska staniceni...
 
pak v podelnaku kiknu na to misto, co vas zajima (budete tam mit vysku toho bodu)...druhu popisku je tam vic, navic si muzete udelat svuj...:) pomohlo to?

Radim Cech
21.09.2007, 10:32
v princiopu to ono je, ale je otázka, jak to přesně upravit, aby to popisovalo ve vybrném bodě jak výšku terénu, tak výšku nivelety, a nejlépe najednou. Nemá už tohle někdo ošetřené na dodávaný podélný profil dle ČSN, který byl součástí KITu?
 
 

Radim Cech
21.09.2007, 10:39
tak není to ono, pohnu s výškovým řešení, tak se nepřepočítají ko´ty nivelety
o co přesně jde. např. v pevném bodě potřebuj znát niveletu, třeba pro návaznostia nebo z jakýchkoliv důvodů. asi bych jí měl zadat ve směrovém řešení, aby tam byla fixocána pevně, ale jak zařídit, aby se v takto označením/doplněném bodě, automaticky generovala svislice s výškou stávajícího terénu a navrhované nivelety.
 

Radim Cech
25.09.2007, 09:30
Jak jsem zjistil, asi nezbývá nic jiného, než si pomoct vložením VIP bodu do směrového řešení, např. v bodě napojení další trasy.
Po vložení bodu vynese svislici v stávajícím terénu podélného profilu, ale už tam nedoplní výšky stávajícího terénu a nivelety.
 
Je možné tohle někde nastavit, aby to doplňoval automaticky?

Radim Cech
25.09.2007, 09:32
Je to podobný případ, jako u hlavních bodů trasy. Vynese svislici v místě, kde je hlavní bod směrového řešení, třeba počátek oblouku, ale už tam nedoplní ty výšky.  Ty tam ale jsou už při tvorbě podélného profilu - vynesení stávajícího terénu.