Zobrazit plnou verzi příspěvku: Civil se nainstaloval do jiných adresářů

Mantlík
16.10.2008, 09:50
Konečně snad začínám dohánět resty a začínám doinstalovávat upgrady všech aplikací na 2008 (2009 musí kvůli OS počkat)
Konkrétně k Civilu.
Když jsem začátkem roku instaloval druhý kousek C3D 2008, nainstaloval se do stejných adresářů, takže stačilo jenom zkopírovat profily (ARG) a CUI a následně v cestách typu "Documents and settings\uživatel\....\....." přepsat jméno uživatele a všechno se rozběhlo tak, jak se má
Spouštěcí ikony maji nastavený rovnou i profil.
 
Teď jsem instaloval třetí kousek. OS stejný (Win2000), zadaný adresář byl také stejný, jako u prvních dvou. Ale v adresářích "Documents and settings\uživatel\....\....." nebylo téměř nic z toho, co tam bylo v předchozích dvou instalacích, všechno bylo v "User data cache" v hlavním adresáři Civilu, jinde byly i šablony a další věci.
 
I když jsem velmi pečlivě zkontroloval a nastavil všechny cesty, dokonce nakopíroval soubory ve stejné struktuře (jako u prvních dvou instalací) do "Documents and settings\uživatel\....\....." , stále to není bez chyb.
Po spuštění (Civilu i acadu) to hlásí "Nelze použít soubor profilu. Některé informace uložené v poslední relaci nebudou pravděpodobně obnoveny" a pak "Katalogový soubor 'Support\AcFields.fdc' nenalezen"
 
Přitom po odklepnutí těchto hlášek se Civil i acad spustí, ve správném profilu a pracovním prostoru (i když ten není zcela správně nastaven - ale po "přenastavení" výběrem STEJNÉHO pracovního prostoru se vše srovná !?)
A k přitom na všechny adresáře "...\support" jsou nastavené cesty, nepomohlo ani zkopírování AcFields.fdc i do jiného adresáře Support
 
Nic na tom nezměnilo ani kompletní odinstalování (včetně SP2 a CK) a kompletní nová instalace
Že by se nějak v průběhu výroby nosičů C3D 2008 změnil instalátor? Anebo v čem může být chyba? Docela mne děsí, co si to vymyslí při dalších instalacích, co mne ještě čekají .......

Vladimír Michl
16.10.2008, 09:54
A byl program alespoň jednou spuštěn? Problém je zřejmě způsoben jen nestandardní instalací - ruční kopírování adresářů určitě není vhodný způsob rozmístění. Pro automatické rozmístění na uživatelských počítačích ze síťového obrazu mají instalátory AutoCAD aplikací vlastní nástroje.

Mantlík
16.10.2008, 10:53
Jedná se o samostatné - nikoliv síťové licence, tudíž jsem instaloval z příslušného konkrétního DVD, odpovídajícího sériovému číslu. Na to, abych něco bezhlavě (a bez originální instalace) nakopíroval, jsem si už s autocady něco užil
 
Právě že veškeré "ruční" zásahy jsem začal aplikovat až poté co to i po odinstalaci a nové kompletní instalaci odmítalo "normálně" fungovat - a to i s automaticky vytvořenými zástupci na ploše.  
 
Uvedené hlášky - a vlastně původně (při spuštění hned po instalaci) bylo jich podstatně více (např. to neznalo base.dcl) se objevily i před mými zásahy.
Právě když jsem začal pátrat, proč to ty soubory nemůže nalézt, tak jsem zjistil ony podivné nesrovnalosti v nainstalovaných adresářích.
Nejdříve jsem všechny cesty na "Documents and settings\uživatel\....\....."  (kde - bez mého zásahu ! - téměř nic nebylo !? ) na "hlavní adresář civilu\user data cache" (kde jsem postrádané soubory našel) - a najednou se to začalo chovat aspoň tak, jak jsem popsal minule.
Pak jsem soi řekl, že "user data cache" nemusí být (už podle názvu)nejbezpečnější místo a tak jsem tedy do "Documents and settings\uživatel\....\....." ZKOPÍROVAL soubory z "user data cache" do stejné adresářové struktury, jako v oněch dvou fungujících instalacích a přenastavil cesty zpět na "Documents and settings\uživatel\....\....." .
Výsledek - stejné chování
 
Zatím to vypadá, že až na problémy se spouštěním - znamenající "jen" 4 zbytečná kliknutí navíc - to bude fungovat (ale nevím, jaký vliv bude mít "chybějící a přitom nechybějící" soubor AcFields.fdc)

Vladimír Michl
16.10.2008, 11:58
Hmm, divné - zkuste to prosím poslat na support.

Mantlík
16.10.2008, 12:06
Předpokládám, že máte na mysli popis problému. Pokud ano, nereagujte, pokud něco jiného, prosím specifikujte
 
Děkuji