Zobrazit plnou verzi příspěvku: datové spojení

J.P.
14.07.2009, 13:07
Vážené forum, prosím o radu  -- pracuji následujím postupem:
1-ve výkresu situace ( mapy) mám přípojkové skříně jako bloky s  atributy, očíslované a  s uvedeným popisem zda se jedná o novou nebo stávající, a typ skříně příp číslo parcely . Z hlediska typu bloku zde mám několik druhů bloků ale se stejným uspořádáním atributů
2-jednopolové schéma je jiný soubor kde tyto skříně maluji jimými bloky ( pro schema), do teďka jsem údaje o skříních opisoval pěkně ručně.
3-extraktem dat  z výkresu dle bodu 1 získám datouvou  tabulku se všemi údaji které jsem popisoval. Tuto tabulku bych ručně ( jak jinak) propojil s bloky nebo entitami odpovídajících značek ALE: dbconnect sice ihned vsadí popisku, takže vím kde jsem skončil, ale zase mi nefunguje filtrování ( hází nějakou chybu), mapovský způsob připojení zde tím, že nehodí hned popisku, nevím kde jsem skončil. Máte někdo vypracovaný postup jak na tuto věc?
Od tohoto spojení do schéma bych rád automatickou aktualizaci alespoň ve směru z výkresu mapy do schéma, je v možnostech CADu nebo MApu obousměrná aktualice - z jednoho výkresu do druhého přes databázi anebo nějak jednodušeji?
Děkuji s pozdravem J.P.