Zobrazit plnou verzi příspěvku: Dočasné trasování

Lukas Lepič
09.04.2020, 09:58
V Revitu se peru s problémem ''slepování'' čar. V rozpisce potřebuju například jeden obdélník zarovnat pod druhý obdélník s odstupem 2mm. Dočasné trasování jsem v Reitu neobjevil, takže jedno řešení je roh obdélníku přesunout na roh druhého obdélníku a v dalším kroku obdélník posuout o ty mé dva 2mm. Jenže! Čáry v rohu se spojily a pohybuju už u druhou čárou, což je blbost. Z Autocadu znám funkci dočasného trasování, kdy mému výběru pro posun dávám jakýsi referenční bod. Je prosím něco takového i v Revitu?Druhé řešení je nakreslit si tam 2mm dlouhou čárku a uchopyt výběr podle ní. No jde to, ale příide mi to dost neohrabané.DíkyLukáš

Peter Jirat
09.04.2020, 21:26
Můžete použít kreslení s Offset, takže si zvolíte offset 2mm a kreslíte po původní čáře, takže vzniká nová s odskočením o 2mm.Pro posuv čáry, která je spojena s jinou, se musí zvolit Disjoin (odpoj?) v liště s možnostmi, tím se vybraná čára posune bez spojených dalších čar (stěn atd).Na Autocad zapomeňte :-)

Lukas Lepič
22.04.2020, 15:28
Rád bych zapomněl :DTen ofset mě napadnul, ale je to pořád ježdění sem a tam po obrazovace, myslel jsem, že to třeba jde i jinak. Disjoin vyzkouším.Děkuju za odpověď.