Zobrazit plnou verzi příspěvku: DWG Autocad

GeoTom
05.09.2016, 12:48

Mám otázku k souboru DWG. Jsme geodetická kancelář a používali jsme program ZwCAD. V poslední době se nám už několikrát stalo, že s odevzdaným výkresem byli u klienta problémy. Buď mu hlásil nějakou chybu nebo se mu zobrazoval nějaký detail jinak než u nás. Teď jsme přišli o zakázku protože podmínka byla formát DWG a klient tvrdí že mu Autocad hlásí že to není pravý DWG. Není nějaký způsob jak DWG ze ZwCADu načíst a znovu uložit v Autocadu tak aby to opravilo chyby a nepoznalo se že to původně nebylo dělané v Autocadu? Nebo kdyby to nešlo jaká je nejlevnější verze Autocadu?

Briks
05.09.2016, 12:56
Není jednodušší to dělat rovnou v AutoCADu? Pohybuju se sice v jiném oboru, ale nabourané DWG z takových různých "čínských AutoCADů" jsem už taky potkal. Autorovi je vždycky hážu na hlavu.

zdrk
05.09.2016, 13:00
Předávat raději ve formátu DXF. To je universál.V případě problému se mi toto většinou vyplatilo.Pokud nebyl problém ještě někde jinde, což se také občas stane.

Vladimír Michl
05.09.2016, 13:10

DWG je formát AutoCADu. Všechny tyhle klony AutoCADu mají sice příponu ".DWG", ale vnitřní formát odpovídá jen částečně. S následnými problémy se u těchto podvržených výkresů setkáváme dost často. Bohužel žádná kouzelná metoda, jak z takového non-DWG výkresu udělat opravdový DWG, neexistuje. Cesta přes DXF je ještě tak nejspolehlivější, ale můžete u ní přijít o některé typy objektů a o přesnost.  Nejlevnější AutoCAD je za cca 9.500 Kč - https://shop.cadstudio.cz/autocadlt/

Panoch
05.09.2016, 13:27
[QUOTE=Briks]Není jednodušší to dělat rovnou v AutoCADu? Pohybuju se sice v jiném oboru, ale nabourané DWG z takových různých "čínských AutoCADů" jsem už taky potkal. Autorovi je vždycky hážu na hlavu.[/QUOTE]Přesně - když neumí předat výkres v normálně fungující podobě, já to za ně řešit nebudu. Taky to na nás občas někdo zkouší, ale těch klonařů je v poslední době nějak míň, nebo už jsme všechny odpudili. Oni hlavně zjistili že nejsou kompatibilní ani sami mezi sebou.

zdrk
05.09.2016, 13:34
[QUOTE=Vladimír Michl] ...  Nejlevnější AutoCAD je za cca 9.500 Kč - https://shop.cadstudio.cz/autocadlt/[/QUOTE] Ale je to pouze roční pronájem. Např. to mě nevyhovuje. Raději bych si koupil trvalé verze, než jen nějaký pronájem. Dojdou peníze, dojde předplatné a jdu se pást, nebude na čem dělat.

Vladimír Michl
05.09.2016, 13:41

Chápu, že to ne vždy vyhovuje, ale ten princip pronájmu (nejen na software) je právě spojen s cykly zakázek - na začátku podnikání si nemusím půjčovat velké peníze na barák/auto/stroje/software, platím průběžně ze zakázek. Když je méně zakázek, nemusím prodávat barák/auto/stroje/software, jen snížím pronájem (m2/kusy/licence), a když je více zakázek, rozsah pronájmu zvýším.

Mráz
05.09.2016, 15:49
Také už jsem dostal soubory u kterých AutoCAD píše že nejsou pravé. Některé blbnuly některé ne.

maiklss
05.09.2016, 16:40
Nebylo by řešení při použití převodniku z DXF do DWG??