Zobrazit plnou verzi příspěvku: Dynamicke bloky a pridani do CADu

Mikemamm
11.01.2009, 12:17
Zdravim, otazka nejspise pro PepaR
Pouzivam od tebe CAD standarty a GG menu. Funkce GG menu "bloky" (vkladani ruznych dynamickych bloku).
Moje otazka - rad bych si do GG menu do teto funkce bloku pridal par svych dynamickych bloku, ktere casto pouzivam a nejsou tam, avsak nevim jak na to, vim, ze jsou udelane pomoci Hotblocks, ale radeji se ptam, nez abych pokazil tebou nastavene bloky.
Pokud by to neslo pridat, tak mam dalsi otazku.
Pridani bloku do nejake listy, kterou si v acadu hodim na panel ? (tozn. mnou vytvorena lista nazvana napr. me bloky a v ni bych mel navyber napr 8 bloku, na ktere bych jen pri rysovani kliknul a hned bych je mel v kurzoru)
Diky za odpoved

PepaR
11.01.2009, 13:46
Zdravím též,
 
vše si můžete přizpůsobit dle svých potřeb - viz článek: AutoCAD a bloky prakticky.

Mikemamm
11.01.2009, 14:46
Dekuji za odpoved, bloky jsem si pridal do Hotblocks, vytvoril jsem snimky bloku *.sld , ale nedari se mi vytvorit knihovnu slb.
pr: mam vytvoren "dvere_jednokridlove.sld" pomoci MSLIDE, soubor je v adresari, ze ktereho nacitam bloky do hotblocks. Nyni bych mel vytvorit *.slb, ale nevim jak na to, kdyz pouziji v prikazovem radku ve slozce s soubory *.sld prikaz   "dir *.sld /b > ostatni"   tak se mi vytvori soubor "ostatni" bez jakekoliv pripony - v popisu souboru jsou pouze nazvy souboru vnorenych snimku *.sld avsak stale nevim jak z toho udelam "ostatni.slb" aby se zobrazovaly nahledy bloku v Hotblocks.Mikemamm2009-01-11 14:48:16

PepaR
11.01.2009, 15:05
Více o tvorbě knihovny SLB ze SLD snímků naleznete v Nápovědě. Příkazem dir jste si vytvořil jen seznam souborů, který musíte ještě jednou zpracovat pomocí MSLIDE. Podrobný postup viz nápověda AutoCADu.
 
Nicméně SLB knihovnu tvořit nemusíte, měly by stačit pouze SLD snímky, které budou ve stejné složce jako blok a budou správně odkazovány v INI souboru nástroje HotBlock.

Mikemamm
11.01.2009, 15:11
Dobre tedy, vnoril jsem to do stavajiciho.
v adresari    Bloky\KnihSYMB\Nabytek\ mam soubor   dvere_jednokridlove.sld vytvorene pomoci mslide.
V souboru KnihSYMB.ini, ze ktere se nacitaji soucasne bloky jsem doplnil dvere_jednokridlove.sld   
viz
[Nábytek]
Subdir=Nabytek
Kreslo
Lavice
Luzko
Pohovka
Postel
Regal
Skrin
Stul_C
Stul_K
Zidle_C
Zidle_K
dvere_dvoukridlove
dvere_jednokridlove

Ale stale se mi nezobrazuji, je to tedy spravne ?Mikemamm2009-01-11 15:18:45

PepaR
11.01.2009, 15:33
Pravděpodobně je to z důvodu, že pokud je v adresáři soubor SLB, tak již lisp nenačítá další snímky, které jsou v SLD.
 
Jsou dvě možnosti řešení:
1) SLB vymazat a udělat všem blokům snímky SLD,
2) vytvořit znovu snímky všech i nově přidaných bloků a  zkompilovat je do SLB souboru.

Vladimír Michl
12.01.2009, 08:34
Už mnoho verzí má AutoCAD vestavěný mechanismus na vizuální správu bloků (i dynamických) a jejich snadné vkládání přetažením myší. Není třeba dělat žádné ruční úpravy souborů. Podívejte se v helpu na popis Palet nástrojů.

Mikemamm
12.01.2009, 11:21
Ano to vim, ale pouzivam Hotblocks, prijde mi mnohem prehlednejsi a nezabere misto, protoze staci kliknout jen na ikonu a otevrou se bloky, namisto mit otevreny panel s bloky a z nej vybirat bloky. Kazdopadne se mi stale nepodarilo v hotblocks zobrazit nahled bloku, jeste to vyzkousim

Vladimír Michl
12.01.2009, 12:07
Přesně tutéž funkci můžete zajistit i s normálními paletami nástrojů (Ctrl+3) - zobrazit je ikonou, nebo je automaticky skrývat do úzké lišty.