Zobrazit plnou verzi příspěvku: Dynamické bloky - viditelnost

Luki.c
31.03.2010, 14:55
Dobrý den,mou představou je nakreslit si nábytkovou skříňku jako dynamický blok a pomocí viditelností upravovat její modifikaci. Avšak parametr viditelnosti lze mít jen jeden a to je problém. Chtěl bych mít dejme tomu aspoň 3 umístěné na skříňce právě v místě, které by se měnili. Například jednou je police jedna a někdy dvě. Sokl být může a nemusí. Dveře jednou naložené podruhé vložené.....Nechci psát jako jeden parametr viditelnosti toto:skříňka 800mm se soklem, dveře naložené, police 2xskříňka 800mm se soklem, dveře vložené, police 1x............................................zkrátka jde mi o to mít více stavů viditelnosti a na jednom kliknout 2 police, na druhem kliknout sokl, na třetí dveře vložené ..... Jsem moc najivní ? Podle mě by se to řešit dalo. Vše by bylo vztažené k nějakému referenčnímu budu a je to..pokud někdo řešil něco podobného, zkuste nabídnout radu.Díky Lukáš

PepaR
01.04.2010, 08:03
V dynamických blocích zatím nelze přidávat více než jeden parametr viditelnosti a myslím, že tomu nebude jinak ani ve verzi 2011. Doporučuji to řešit tak, že rozměrové parametry či počet polic řešte jinými akcemi např. přes pole. Dobrým a málo známým tipem je rozměry řešit přes vyhledávací parametr, který v některých případech může nahradit parametr viditelnosti. Parametrů vyhledávání totiž můžete mít narozdíl od viditelnosti vícero. Příklad soklu přikládám:
uploads/20100401_080213_DB_vyhledavani-.dwg

Luki.c
01.04.2010, 08:40
Díky za radu, tak nějak to taky zkouším. Škoda, že parametrů viditelnosti nejde hned několik. Dokážu si představit, jak to funguje ve spojení s nějakou logickou tabulkou řízenou funkcemi ( podobně jako v excelu ) kde jsou nastavené pravidla. "Když to tak udělej to" ....byla by to obrovská pomoc. Ještě mě napadlo vyskládat to z více bloků a celé to uzavřít do skupiny, ale v případě změny šířky skříňky by se toho muselo editovat více.Můžete mi ještě prosím poradit, jak při změně šířky docílit toho, aby se vždy dveře posunuly na střed ?Díky(přiložil bych soubor, alě nějak mi nefunguje upload)

PepaR
01.04.2010, 09:31
Problém vystředění jsem řešil v bloku dynamických dveří - viz téma Dynamický blok dveří.

Jirka Hájek
01.04.2010, 09:55
Já jsem to řešil vícero dynamickými bloky, které skládám postupně do jednoho celku. Tedy zvlášť korpus, police (1-5 polic dynamicky), dveře naložené nebo vložené a sokl. Jejich následná úprava je na tři kliknutí, ale jiné "příjemnější" řešení jsem nenašel.
J.H.

PepaR
01.04.2010, 10:03
Máte na mysli blok vnořený do bloku?

sirkeci
01.04.2010, 13:55

[QUOTE=Jirka Hájek]Já jsem to řešil vícero dynamickými bloky, které skládám postupně do jednoho celku. Tedy zvlášť korpus, police (1-5 polic dynamicky), dveře naložené nebo vložené a sokl. Jejich následná úprava je na tři kliknutí, ale jiné "příjemnější" řešení jsem nenašel.
J.H.[/QUOTE]Toto téma mě taky zajímá.. Mimochodem, máte namysli tři bloky, které vrstvíte na sebe přímo ve výkresu anebo jeden blok obsahující tři jiné, každý s jiným parametrem viditelnosti? Funguje tato varianta?

Luki.c
01.04.2010, 13:58
Toto jsem zkoušel ale nefunguje mi to....bloky však lze sloučit do skupiny pomocí příkazu skupina a pak se to chová jako jeden kus s libovolným počtem viditelností.

Jirka Hájek
01.04.2010, 14:19
S tou skupinou jsem to zkusil, ale nechová se to jak potřebuji. Pro mě je jednodušší vrstvit jednotlivé bloky na sebe. Teď když o tom přemýšlím by bylo řešením mít u všech bloků (vrstvených) jeden stejný referenční bod a to samé i u uchopovacích bodů parametrů. Pak by stačilo označit všechny vrstvené dynamické bloky a přesun nebo protahování všech označených bude synchronní. 
J.H.