Zobrazit plnou verzi příspěvku: editacia shp v Mape

Milan
19.03.2007, 13:40
Chcem sa spýtať, že či je možné shp subory (ArcView) editovať v Map 3D 2007. Chcem časť údajov (grafika aj atribútové dáta) vymazať a k tabulku témy rozšíriť o jeden stĺpec. Predpokladám, že sa to robí cez import shp, potom editácia a potom export shp. Alebo sa dá editovať shp bez prevodu do AutoCAD natívneho súboru?
Vďaka,
Milan

Milan
19.03.2007, 13:51
Pri doleuvedenom postupem (import shp, potom editácia a potom export shp) sa mi nezachovávajú atribútové údaje - alebo mám niečo zle nastavené?
 
[QUOTE=Milan]Chcem sa spýtať, že či je možné shp subory (ArcView) editovať v Map 3D 2007. Chcem časť údajov (grafika aj atribútové dáta) vymazať a k tabulku témy rozšíriť o jeden stĺpec. Predpokladám, že sa to robí cez import shp, potom editácia a potom export shp. Alebo sa dá editovať shp bez prevodu do AutoCAD natívneho súboru?
Vďaka,
Milan[/QUOTE]

binter
19.03.2007, 15:09
Dobrý den,
Map 2007 poskytuje pro práci s formátem SHP dostatečně široké možnosti. Máte k dispozici hned několik nástrojů na to co potřebujete provést. Nicméně začnu tím nejnovějším a to je FDO rozhraní, uživatelské rozhraní představuje panel Správce zobrazení. Tam můžete připojit soubory SHP a Map s nimi pracuje dokonce rychleji než ArcView.
Připojené soubory SHP je možné také přímo v Mapu editovat a rovnou se ukládají do SHP - žádný import/export. Toto rozhraní umožňuje také vytvořit nový SHP soubor a funkcí dávkové kopírování zkopírovat příslušná data mezi dvěma FDO zdroji tedy i dvěma SHP soubory. Jen editace struktury SHP, ve kterém jsou již data není povolena.
 
Funguje samozřejmě i import a export, který jste zkoušel. Pokud jste správně importoval - vybral pro každý SHP soubor tabulku objektových dat (stačí vyplnit sloupec data v importním dialogu), musíte vidět atributová data v Mapu jako objektová data. Pro export platí totéž - musíte vybrat data, která mají být součástí exportu - záložka Data v exportním dialogu.
S pozdravem Jan Binter