Zobrazit plnou verzi příspěvku: Export rodiny ze šablony?

k.karel
11.06.2007, 19:27
Stahnul jsme si šablonu v které jsou obsaženy rodiny pro cihlove zdi a rad bych tyto nějak dostal do své šablony poradite jak na to ?

Peter Jirat
12.06.2007, 08:55
Zkuste třebas si nakreslit zeď, překopírovat ji do výkresu založeném na Vaší šabloně a ten pak uložit jako šablonu. Možná je i jiná cesta.

Vladimír Michl
12.06.2007, 10:24
Těch cest je vícero - rodiny můžete poukládat do RFA souborů (a pak je načíst) - buď klepnutím pravým tlačítkem ve stromu prohlížeče (a Uložit) nebo pomocí "Soubor > Uložit do knihovny > Uložit rodinu". Můžete také použít "Soubor > Načíst do projektu" nebo "Soubor > Přenést standardy projektu".

k.karel
12.06.2007, 11:23
Tak jsem zkusil překopírovat zeď a na první pohled to zafungovalo, zeď Supertherm se objevila v mé šabloně, ale v půdorysu se mi vykresluje jako plna nikoliv jako šrafovana jak na původni šabloně.
Při snaze uložit rodinu pomocí Save Family lze uložit řadu rodin, ale zdi z Walls / Basic Wall mi to k uložení nenabízí
Jde o rodiny z šablony
 
http://www.heluz.cz/knihovny/revit/knihovna_revit.zip

statecny
12.06.2007, 11:38
Zkuste nastavit úroveň detailu pro daný pohled na Střední nebo Jemný.
 
Stěny mají pro hrubou úroveň detailu nastavenu plnou výplň.
 
Václav Statečný

statecny
12.06.2007, 11:45
[QUOTE=k.karel]
Při snaze uložit rodinu pomocí Save Family lze uložit řadu rodin, ale zdi z Walls / Basic Wall mi to k uložení nenabízí [/QUOTE]
 
Stěny jsou systémové rodiny Revitu a nejdou ukládat jako samostatné knihovní prvky. Zůstávají součástí projektu. Mezi projekty je můžete přenést pomocí pomůcky pro přenos standartů projektu nebo Ctrl+C, Ctrl+V - viz příspěvek p. Michla
 
Knihovní prvky Heluzu lze stáhnout i samostatně z: http://www.cadforum.cz/catalog/?vyr=Heluz