Zobrazit plnou verzi příspěvku: Fáze a výkazy oken

rzelinka
13.09.2010, 13:24
Zdravím všechny na fóru.Při projektování rekonstrukce a přístavby jsem použil fáze projektu.Bourání, nové konstrukce atd.Jenže při vykazování nových oken do tabulek se mi zapisují k novým oknůmi ty vybourané ( které nejsou ani popsané ) takže mám místo dvou oken tři.Což je problém. Myslím si, že pomoc je jednoduchá ale já nevím kde ji hledat. Dalším dotazem je jak vypustit  stávající okna z výkazu oken, to zn. jak je popsat ve výkrese aby je bylo možno v tabulce odfiltrovat.Je toho moc ?

mnementh
13.09.2010, 13:27
Řešíme to přidáním parametru stare/nove okno a pak vyfiltrujeme podle toho...druha varianta...mam pocit, ze pri zadavani noveho vykazu lze vybrat stav ve kterem se voli faze prvku. Prvni zpusob se mi zda ale pruhlednejsi

rzelinka
13.09.2010, 13:48
Děkuji za návod, myslím že bude nutno upravit filtry fází v šabloně do budoucna, aby nebylo nutno pořád něco nastavovat..

mnementh
13.09.2010, 13:52
no jo...takovych veci by bylo co by se meli udelat v sablone a to same plati o rodinach. Mam za to, ze ke kazdemu projektu by mel byt prirazeny jeden clovek, ktery by se plne venoval teto podpore. pak by to bylo zuzo :)

statecny
14.09.2010, 07:54
[QUOTE=rzelinka]
Jenže při vykazování nových oken do tabulek se mi zapisují k novým oknům i ty vybourané ( které nejsou ani popsané )[/QUOTE]
Máte zřejmě špatně nastavený filtr fází. Tabulka je pohled Revitu, tzn., že mu můžete nastavit fázi projektu a filtr fáze. Ve filtru fáze lze nastavit jestli se prvky v dané fázi zobrazí nebo nebo ne. Nastavete si filtr fáze dle přiloženého obrázku.