Zobrazit plnou verzi příspěvku: funkce Pišblok

Radek Klokan
25.07.2007, 09:49

Zdravím, mám problém, když dám pišblok,  vytvořím nový výkres. To je vše OK. Ale nový výkres se nevykreslí do aktuální šablony, v které jsou přednastaveni  např. vlastnosti výkresu závislé na razítku. Dá se to někde nastavit, aby použil tu šablonu kterou chci.DěkujiVerze 2008
Radek Klokan2007-07-25 10:36:37

Vladimír Michl
25.07.2007, 18:14
Šablona se používá pro vytvoření prázdného výkresu. PIŠBLOK jen exportuje část obsahu hotového výkresu - tam už žádný prostor pro aplikování šablony není.
Můžete ale výsledek PIŠBLOKu vložit (s rozložením) do prázdného výkresu založeného na oné šabloně.

Radek Klokan
26.07.2007, 06:46
Tak to mě docela zklamalo!!! Tak to nechápu, proč si pišblok nebere alspon stejné vlastnosti z vycházejícího výkresu. Chtěl jsem si jednoduše z částí výkresu vytvářet výkresovou dokumentaci (součásti dát rámeček, razítko a koty...), ale jak je vidět, proč to zase dělat jednoduše, když to jde složitě. Je to škoda, dost by to usnadnilo práci. Děkuji za odpověď

Vladimír Michl
26.07.2007, 08:09
Proč zklamalo? Mně to připadá logické. Když extrahuji část hotového výkresu, nelze přeci aplikovat pravidla pro prázdný výkres. Když bude výkres obsahovat např. blok B a červenou hladinu A, jak na něj chcete aplikovat šablonu s předpřipravenou definicí zcela odlišného bloku "B" a zelenou hladinou "A"? Takto se chovají i jiné aplikace používající koncept šablon.
 
Vlastnosti vybraných entit a nastavení zdrojového výkresu se samozřejmě do zapisovaného bloku přenesou. Nebo jaké vlastnosti postrádáte?

Radek Klokan
26.07.2007, 09:34
Asi jsem to vzal moc obecně.Můj problém je, že data do rohového razítka vkládám pomocí vlastností výkresu (soubor -> vlastnosti výkresu). Zde mám v listu "vlastní" předpřipravené názvy, které se po vyplnění hodnot zobrazí v razítku. V případě, že vytvořím pišblok, se mnou předvytvořené názvy v listu ,vytvořeném pišblokem, již nenacházejí. Předpokládal jsem, že pišblok funguje na principu (zjednodušeně) "Označ co chceš převézt, já si zkopíruji někam do schránky. Urči mi počáteční bod a já ti to podle něj vložím do nového výkresu." Předpokládal jsem že "nový výkres" bude stejný, jako když zakládám nový výkres dle šablony. Proto jsem se ptal, jak nastavit výchozí šablonu pro funkci "pišblok".S pozdravem Radek Klokan

Radek Klokan
26.07.2007, 09:38
Co se týče logičnosti, myslím že správný konstruktér kreslí pořád ve stejných hladinách, a nejen jeden ale celá firma. Tudiž předpokládám že nepotřebuji mít v jednom výkresu kótu zeleně a v jiném výkrese modrou.

Vladimír Michl
26.07.2007, 10:14
Nějak tomu asi nerozumím. PIŠBLOK zapíše do souboru vše (včetně vlastností a nastavení) co mu řeknete/vyberete. Nechápu jak s tím souvisí šablona. Šablona říká co má být přednastaveno a předkresleno při zahájení prázdného výkresu (což u Pišbloku nenastává).
Pokud do razítka vkládáte vlastnosti dokumentu, předpokládám že používáte automatická textová pole. Ta se ale do pišbloku přenesou v pořádku (samozřejmě kromě odkazů na konkrétní výkresové objekty, které v cílovém výkresu mají odlišná ID).
Pokud to děláte tak, že máte ve výkresovém prostoru povkládané nějaké mustry textů, pak je musíte samozřejmě také zahrnout do Pišbloku.
Pokud jsem to nepochopil a chcete vlastně vytvořit novou šablonu, použijte Ulož jako, ne Pišblok.